Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 803.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/96960

U proteklih šest dana u regiji Donjeck (dio Ruske federacije od referenduma 2022. godine) oslobođena su naselja Arkhangelskoj, Kotljarevka, Kislovka i Urožajnoj. Nastavljene su borbe za Časov Jar, Krasnogorivku, Kalinovo, Netailovo, Tabaevku, Novoaleksandrovku, Sokol, Novopokrovsk i Harkovski Pesčanoj. Nakon kraće pauze u noći 3./4. svibnja na ciljeve u Ukrajini su nanovno poletjeli bespilotni Gerani. Iako ih slavna Ukrajinska PZO sve obara, pogotke i sekundarne eksplozije bilježe tvornica dronova u Harkovu, tvornica drvenarije u Nikolajevu i zborište vojne tehnike/ljudstva u Krasnom Limanu. Iste noći UAF je lansirao četiri projektila ATACMS prema Krimu, koje je uspješno presrela Ruska PRO. Naredne noći 4./5. svibnja Ukrajinska PZO je još učinkovitija s obaranjem 23 od 24 lansirana Gerana. Navodno su u Donjecku oborili i jedan Su-25. Za svoje tvrdnje Kijev ne pruža nikakve dokaze, zadržavajući svoju vjerodostojnost u dosadašnjoj kategoriji "majke mi".

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/96957

Jučer dva Kinžala pogađaju kemijsku tvornicu kod Pavlovgrada u kojoj se proizvodilo raketno gorivo, a pogotke s Iskanderima bilježe industrijske zone Odese i Harkova. Iz pogona je izbačena i termoelektrana Slavjansk. Protekle noći opet polijeću Gerani, koje UKro-PZO obara 12 od 13. Začudo taj jedan koji je prošao isključuje struju i vodu u cijeloj regiji Sumi. Za to vrijeme Ukrajinski dronovi i dalje ubijaju civile u regiji Belgorod. Uglavnom sve se nastavilo uobičajeno osim pristizanja 100 pripadnika Legije stranaca u Slavjansk. Ako je vjerovati Asian Timesu to je prvi dolazak zapadnih vojnika u Ukrajinu. Koji će se vrlo vjerojatno provesti kao i ranije pristigla zapadna tehnika. Pa je tako prikazan snimak pogađanja i uništenja sedmog M1A1SA Abrams.

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/59137

Od ostalih vijesti izdvajam jučerašnju izjavu jednog Europskog admirala o njihovoj sposobnosti provedbe sadašnje misije u Crvenom moru. Danas je IDF počeo s kampanjom protjerivanja Palestinaca s juga grada Rafah, što je jasan pokazatelj početka skorog napada na taj grad. Koliko će to još odnijeti života Palestinskih civila, žena i djece doznat ćemo očito u danima koji slijede. Na osobnom planu obuke odrađeno je uvježbavanje na streljani za kratko naoružanje. S brzom paljbom uz prenošenje ciljanja između silueta, ispražnjena su četiri spremnika. Pritom je kombinirano ciljanje s mehaničkim ciljnikom i laserskim pointerom, odnosno uz ciljanje s jednim i oba oka. Obuka se kao i WW3 nastavlja...

Placenici


Post je objavljen 06.05.2024. u 10:37 sati.