Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agnostik

Marketing

Što je Balkanac

Balkanac, čim izgovoriš misli počinju letjeti milion na sat razmišljajući kako u sekundi zamisliti ovakvu osobu. Obično zamišljamo primitivca tupog pogleda s čačkalicom u ustima, nedefinirane odjeće i uglavnom vozi BMV. Da , opis je približan ali svakome s ovih prostora postaje jasno o kakvim likovima se radi.
Najčešće ovakvi likovi imaju vrlo jasnu ambiciju postati vrhunski pjevač narodnjaka. Takvi tipovi obično pjevače lakih zabavnih nota nazivaju pederima, a rokere i metalce drogerašima.
Dio sa hip hopom, repon i ostalim kategorijama glazbe čak niti ne pokušavaju shvatiti jer im je to tabu.
Klasika, pustimo sad to teško je to prepričati.
U svojim nastojanjima da svladaju pjevačko umjeće najčešće pjevuše u ugodnoj radnoj atmosferi ili u kupatilu dok se spremaju za subotnji izlazak. Kad shvate da su spremni za javni nastup to najčešće ostvare mrtvi pijani otimajići mikrofon na nekoj svadbi. Osim što pokvare ugođaj gostima ostaju u uvjerenju da su ostvarili svoj maksimum i slijedećih 15 dana pitaju sve redom da li su gledali cd sa svadbe.
U stvari danas i nisu tako profinjeni kao u neka davna vremena bijelih čarapa, zlatnog sata, zlatnog zuba i hlača na crtu. Ipak nešto slabija prezentacija danas se nadomješta profinjenim ukusom. Ovdje govorimo o pićima od kojih najčešće konzumiraju viski. Rakiju zaobilaze jer je viski statusni simbol. Obično se naručuje u lokalnim krčmama kako bi se prikazali za njih svjetski maniri. Šampanjce obično izbjegavaju. Nakon što odrade pokaznu vježbu s viskijem prelaze na pivo. Tu se obično razlikuju po tome tko može bocu piva otvoriti zubima a tko može pola litre ispiti na ex. Obično su oni što kidaju čepove zubima glavne face sve dok sa ranim tridesetim ne izgube većinu zuba.
Osnovna značajka je ta da moderna tehnologija i znanost ne uspjevaju objasniti ovaj fenomen. U stvari nitko i ne pokušava objasniti ovakav način života obzorom da se ovakav stil života ne unaprijeđuje već duži vremenski period zadržava autohtonost izvedbe.
P.S. ako ste mislili da sam zaboravio vino, vino ne piju jer uglavnom nemaju naviku, pa zaborave naručiti.

Post je objavljen 02.05.2024. u 22:17 sati.