Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Neke nove vještice

„We are the witches you couldn‘t burn“

Nikad otužnija Walpurgisnacht u Berlinu. Toliko otužna da se postavlja pitanje hoće li tko odgovarati za preskupi trošak i pogrešnu procjenu angažmana 3000 policajaca do zuba opremljenih, a sve zbog jednog ženskog, feminističkog prosvjeda s gore navedenim ogromnim transparentom na čelu kolone. Naime organizatorice su se u pozivu na prosvjed jasno izjasnile da muškarci nisu poželjni. To ruši i argument šefice policije, da je po informacijama, kojima su raspolagali, postojala realna opasnost od paljenja izraelskih zastava i židovskih simbola. Znači islamisti nisu bili kao ni drugi muškarci poželjni, žene se po svim relevantnim istraživanjima znatno manje "pale" na zastave i njihovu simboliku, njima je simbolika brojki bliža, pa su navodno prijavile policiji 666 kao očekivani broj sudionica, ipak pojavilo ih se preko 1000 pa je početak prosvjeda kasnio i krenulo je, tek nakon što je preko razglasa organizatorica uz smijeh prisutnih naglasila, da je najstrože zabranjeno paljenje zastava.Pred prvomajsko svitanje je zapaljen, kao u loša stara prvomajska vremena, vozni park Amazona, ali to nema veze s ovom pričom.
Danas su tamo tradicionalne velike sindikalne demonstracije, osiguravat će ih nešto malo manje od 6000 policajaca, zadnjih desetljeća su uvijek bile s manje nereda od ovih poznatih "ekstremističkih" noćnih, ali sve se u Europi okrenulo i izokrenulo, tako da su sva predviđanja nezahvalna.
Inače noć uoči prvog svibnja je izvorno dobila ime po svetoj Valburgi, koga više zanima, može guglati, mi smo sve to morali u onom jednoumlju znati pripremajući se za tumačenje Goetheovog Fausta na ispitu iz njemačke, a Majstora i Margarite od Bulgakova, iz svjetske književnosti. Noć uoči 1.5. se kolokvijalno naziva "noć vještica", u Münchenu u najvećem muzeju blizu željezničkog kolodvora, postoji izuzetna slika meni nepoznatog autora, leteće gole vještice na metlama, ali to su bila neka daleka sotonistička vremena. Kad smo već kod toga palo mi je jutros po prvi put na pamet da je moj blog kreiran 6.6.2004.(2+4=6), vražja posla, bit će gadno, kad pobjednici izbora očekivano angažiraju egzorciste.



Post je objavljen 01.05.2024. u 14:47 sati.