Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Osobna

Što sam danas stigla obaviti - nadmašila sam samu sebe!:)))) Ujutro otišla u banku, platila zadnja dva računa za ovaj mjesec; slikala se za osobnu i putovnicu, predala dokumente - dobila kartončić koji će služiti dok dokumenti ne budu gotovi. Sve je išlo brzo, i svidjelo mi se da ne moram u Petrinjsku - nego sam sve mogla obaviti na Črnomecu. Javit će sms-om kad dokumenti budu gotovi.
Mia je imala svoj dan - otišla sam joj kupiti hranicu i poslastice, naručila online tortu za petak. Prekrasna je, znam da će uživati Kaže meso: junetina ili piletina. Piletina, napisah. Čini se bolja varijanta.
I na kraju - da i sebi nešto kupim...No, tu me sačekao šou program, kako bi komentirala moja draga mama. ))))
Za ručak napravila rižoto sa šparogama. Prefino, ljudi moji.
Malo mojih fotkica:

20240430-133722

Za razliku od mene, Mia obožava janjetinu. ;)))

20240430-171324-3

Rižoto sa šparogama. Evo i recepta:

Šparoge (jednu vezicu ili 500 grama) očistiti. Kuhati vrlo kratko (nekoliko minuta). Posebno sam skuhala rižu. Nasjeckala luk, stavila na tavu malo maslinovog ulja i sačekala dok luk ne postane staklast. Uzela wok tavu, u nju stavila rižu i šparoge, te luk. Dodala deci bijelog vina, i malo temeljca. Kuhala sve zajedno dok se ne sljubi. Na kraju kuhanja dodala malo parmezana i mrvicu masla. I - dobar tek! Sastojke (koliko čega) planirate prema broju ukućana, naravno.

20240430-225454-2

Ova se zadnja fotkica odnosi na slučaj Konzum;)))
Na dijelu sa sirevima. Otvaram hladnjak i uzimam ovaj abc sa kulenom...Kad odjednom, neka baba grabi preko moje glave koja viri iz hladnjaka abc sa tunom (nešto novo), uz komentar: ja ću ovaj s tunom. Ionako je puno zdraviji od nekih sa raznim salamama....;(((((.

Dakle, nisu sve babe na blogu.:))) Ima ih i u stvarnom životu. Ali, da me šokiralo - šokiralo me....Tako da sam samo gledala bez riječi kako luda odlazi, da bi me prije toga prezirno pogledala...I sjetila sam se pjesme Miroslava Rusa: što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote....

Ljubim!

Post je objavljen 01.05.2024. u 00:21 sati.