Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŠEST AVIONA RAFALE DOLETJELO U HRVATSKU


MODERNIZACIJA ORUŽANIH SNAGA HRVATSKE

Šest višenamjenskih vojnih aviona Rafale, četiri jednosjeda i dva dvosjeda, kojima su upravljali hrvatski piloti doletjeli su iz Francuske u Hrvatsku nešto iza podneva 25. travnja.
Da podsjetim Hrvatska je prošle godine kupila od Francuske 12 rabljenih borbenih aviona Rafale, a prvih šest stiglo je sada u Hrvatsku . Avioni su sletjeli u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici koja ima prostor prilagođen operativnoj uporabi aviona Rafale.

Avioni Rafale ušli su u zračni prostor Republike Hrvatske u području Istarske županije. Po ulasku u Hrvatsku nastavili su let preko otoka Cresa prema zoni “Lika” gdje su formirali formaciju 2×3 aviona te nastavili let prema Zračnoj luci u Zagrebu.
Avioni Rafale pridonose modernizaciji hrvatskih zračnih snaga u zaštiti zračnog prostora. Iz perspektive članstva u NATO Savezu Hrvatska pridonosi svojoj vojnoj sigurnosti.

„ S ovim zrakoplovima dobili smo pristup novoj suvremenoj vojnoj tehnologiji koja će se determinirati tehnološki razvoj naših oružanih snaga . Borbeni zrakoplovi su simbol borbene moći oružanih snaga, ali i sredstvo odvraćanja“- istaknuo je general pukovnik Tihomir Kundid na svečanosti upriličenoj povodom dolaska prvih šest aviona iz Francuske.Na svećaanosti su bili predstavnici izvršne vlasti, kaao i predsjednik RH Zoran Milanović koji je po funkciji vrhovni zapovijednik oružanih snaga RH.
mzz


Post je objavljen 25.04.2024. u 23:29 sati.