Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 792.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/108181

Od prošlog javljanja nije bilo novih Iransko-Izraelskih razmjena. No zato su Rusi kroz tjedan oslobodili naselja Semjenovku, Novomihajlovku i Bogdanovku. Napreduju kroz Krasnogorovku i ušli su u Paraskovijekvu. Nakon nje na red dolazi Konstantinovka kroz koju prolazi važna prometnica za opskrbu Ugledara. Oslobodili su vrlo brzo selo Očertino, Novobahmutovku i Solovjovo, te su se s borbama primakli Novokalinovu i Keramiku. Ušli su i u Georgijevku zapadno od Marinke. Vidljivo urušavanje UKrajinskih linija na glavnim pravcima napada, natjeralo je Američki Kongres uz stotinu Republikanskih glasova donijeti novi paket vojne pomoći težak skoro 61 milijardu U$D. To je 23.4. potvrdio i gornji dom Senat, nakon čega je uslijedio Bidenov izvršni dekret. Američkom paketu vojne pomoći pridružili su se i njihovi vjerni UK-pomoćnici s 618 milijuna U$D. Međutim to sigurno neće promjeniti trendove na bojišnici, dok će se većina tog novca sliti u US-vojnoindustrijski kompleks. Navedeno će samo produljiti agoniju Kijeva uz nastavak strašnih ljudskih gubitaka. Jer nakon uništenja 592 aviona i 270 helikoptera Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo je u praktičnom smislu prestalo postojati.

Placenici
Graf: https://t.me/DDGeopolitics/108307

Od tada su kopnena vojska i mornarica UKrajine postali samo nebranjeni površinski ciljevi Zračnosvemirskim snagama Rusije. Jer od kad ratno zrakoplovstvo postoji kao treći vid oružanih snaga, još se nije dogodilo da je pobjedu odnijela strana koja ga nije imala. Osim u slučajevima narodno-oslobodilačkih ratova poput Vijetnamskog i Afganistanskog, u kojima su gerilski pokreti okupatorima nanosili tolike gubitke da im se nastavak okupacije nije isplatio. No to u ovom slučaju nije moguće, jer se na istoku i jugu UKrajine Rusi bore za ljude koji ovaj pro-EU/US režim u Kijevu smatraju okupatorskim, a Ruske vojnike svojim osloboditeljima. Istodobno procurili su podaci o obuci UKrajinskih pilota na F-16 iz čega njihov dolazak nije izvjestan prije kraja 2024. ili početka 2025. godine. Što nam u presjeku s ranije navedenim jasno govori da na UKrajinskim bojišnicama neće biti skore promjene u njihovu korist. Inače od pada Tu-22M3 Ruski strateški bombarderi nisu poletjeli nad UKrajinom, što je uobičajena procedura kod otkaza. Dok se ne utvrdi i otkloni uzrok otkaza avioni se prizemljuju, što dovodi u pitanje UKrajinske tvrdnje o obaranju.

Placenici

Za to vrijeme sve se češće spominje uspostava nove operativne vojne grupe "N" (North ili sjever) kojoj bi cilj bio Harkov. Ako navedeno nije neka nova Ruska maskirovka, eto nam novog slova na Ruskoj tehnici uz dosadašnja - "Z" (Zapad), "O" (centar), "V" (Vostok ili istok) i "Z u kvadratu". Isto tako iščekuje se najavljeni IDF-ov napad na grad Rafah u Gazi na samoj granici s Egiptom. Kad to krene, a krenut će, svijet će svjedočit novom masakriranju civila, žena i djece koje je u dosadašnja 202 dana prebacilo brojku od 41.183 mrtvih i nestalih. Iz čega je jasno vidljiva dvoličnost zapadne civilizacije koja podržava taj genocid s okretanjem glave (kamera), dok Rusiju optužuje za rat u kojem sama sudjeluje dolijevanjem ulja na vatru. Pošto su to stvari na koje nemamo utjecaja, bavili smo se s onim na što možemo utjecati. Nakon dvotjedne pauze nastavljeni su radovi na "oblačenju" kabine Storcha u pleksiglas. Danas su na Pleso sletjeli Rafali 150, 151, 152 i 153, te dvosjedi 170 i 171. Prođe nam više od pola života dok smo ih dočekali. WW3 se nastavlja...

Placenici
Slike: Goran Mehkek / CROPIX


Post je objavljen 25.04.2024. u 12:12 sati.