Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HDZ GUBITNIK IZBORA



S KIM ĆE HDZ KOALIRATI DA OSTANE NA VLASTI?

HDZ ima 61 mandat, SDP ima 42 mandata, Domovinski pokret 14 mandata, Most 11, Možemo 10 mandata. Nezavisna lista Sjever – 2 mandata, IDS -1, Fokus 1 mandat . Na izbore je izašlo više od 62 posto birača.

Najveći gubitnik izbora je HDZ koji zajedno sa svojim partnerima ima 61 mandat. Do 76 mandata koliko treba za formiranje Vlade koju HDZ žarko želi, treba mu 15 mandata. Plenkovićevo “ mogu što hoću” pada u drugi plan.
S kim će HDZ koalirati, kako bi ostao na vlasti, a da ne ode u oporbu?

Nikola Grmoja je u konstelaciji ovih izbora premijerski kandidat, Most je dobio 11 mandata. Tko će željeti s HDZ om, koji nosi stigmu korupcije, formirati Vladu?

Zanimljiv je podatak da je Andrej Plenković dobio nešto više od 32 tisuće preferencijalnih glasova, a Ivan Anušić čak više od 37 tisuća preferencijalnih glasova.

Stranka Možemo je dobila 10 mandata i njena koordinatorica Sandra Benčić koja je bila premijerska kandidatkinja, je podsjtila u izbornoj noći da,” iako nisu svi rezultati kakvima su ih skroz očekivali da je cilj broj jedan i dalje rušenje HDZ-a s vlasti i da je taj cilj još uvijek dostižan”. Podsjetila je političke vođe stranaka “od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da neće koalirati s HDZ-om da ostanu dosljedni.”

M. Zouhar Zec


Post je objavljen 18.04.2024. u 08:41 sati.