Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

IRAN OBILJEŽIO DAN VOJSKE



SPREMAN REAGIRATI NA SVAKU PRIJETNJU

Islamska Republika Iran, koji ima 88 milijona stanovnika, 17. travnja obilježio je Dan vojske nakon što je tijekom vikenda 13. i 14. travnja izveo napad projektilima i bespilotnim letjelicama na Izrael. Napad je bio odmzda radi napada Izraela na zgradu Iranskog veleposlanstva u Siriji 1. travnja. Povodom Dana vojske u više gradova u Iranu održane su vojne parade.

Predsjednik Irana Ibrahim Raisi rekao je u kasarni na jugu Teherana, da su vojne snage "srušile slavu cionističkog režima " i da su spremne reagirati na bilo kakvu prijetnju.” Detaljno planiranim odgovorom, naše snage su kaznile cionistički režim. Time smo cijelom svijetu i cionističkom režimu poručili da je Iran spreman, a snage su spremne djelovati, samo čekaju naredbu.”
Na paradi u srijedu iranske oružane snage prikazale su vojnu opremu, uključujući bespilotne letjelice i balističke projektile dugog dometa.Među njima je bilo više verzija bespilotnih letjelica Ababil, Arash i Mohajer, kao i balističke rakete srednjeg dometa Dezful i raketni sustav protuzračne obrane S-300.

Iranski predsjednik Raisi rekao je da bude li izraelsko djlovanje većih razmjera, da od cionističkog režima neće ostati ništa, jer će napad biti uzvraćen žestoko i ozbiljno. Napad u subotu, imao je cilj narušiti psihološku povezanost koju svijet ima sa izraeslkom vojskom i cionističkim režimom. Iran je napad na Izrael nazvao "uspješnim" i rekao da je "postigao sve svoje ciljeve", uključujući nanošenje štete zračnoj bazi i obavještajnom centru za koje je rekao da ih je Izrael koristio za izvođenje napada u Damasku.
Napad koji je Iran izveo prvenstveno bespilotnim letjelicama i dronovima u velikom dijelu, prije dolaska na cilj odvraćen je uništenjem letjelica od strane američkih vojnih snaga, prvenstveno. Manji je broj onih koje su uopće pale na izraelsske ciljeve.

Iz
vor : AL Jazerra,mzz


Post je objavljen 17.04.2024. u 23:29 sati.