Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZEMLJA MORA BITI SLOBODNA OD KORUPCIJE



Nikola Grmoja:
" MIJENJAJMO MENTALITET KOJI PROŽDIRE OVU ZEMLJU"

Nikola Grmoja, kandidat za premijera stranke Most na predstojećim parlamentarnim izborima 15. travnja je održao press konferenciju nakon što je podnio kaznenu prijavu . Između ostaloga Nikola Grmoja je na presici rekao slijedeće:
- “ Ova zemlja mora bit slobodna od korupcije, mora biti slobodna za sve njene ljude, u ovoj zemlji nitko ne smije biti zaštićen, nitko ne smije imati povlaašćen medijski tretman, u ovoj zemlji se ne smiju od pričica raditi pričetine, a od pričetina medijski pričice. S tim ćemo nakon ovih izbora završiti. Ja sam možda jedini uz moje kolege iz Mosta, bilo je tu još časnih zastupnika koji su ustali protiv Vujnovca i te grupacije, zbog toga me razvlače po sudovima. Meni ovo ne treba, neće na rezultat Mosta utjecati ova današnja presica, on će biti isti, ne radim ovo radi uspjeha na izborima, ja ovo radim da poručim hrvatskom narodu da nismo svi isti, da ćemo sve izgubiti ako izgubimo uzore. Ja pozivam Hrvatske građane - budite uzori na svojem radnom mjestu -, budite uzori u svom okruženju, suprotstavite se korupciji i klijentelizmu, to samo zajedno možemo mijenjati. Mijenjajmo taj mentlitet koji nas proždire koj uništava ovu zemlju, koji tjera mlade iz Hrvatske, jer nisu odgovorni samo oni na vlasti, odgovorni smo svi mi koji protiv toga ne ustajemo, koji to šutke gledamo, koji to odobravamo i koji s tim živimo. Sa ovakvim razmjerima korupcije se ne da živjeti. Ovo je dakle 66 milijuna eura za koje je oštećena Fortenova zahvaljujući Vladi, Plenkoviću, Vujnovcu i Fabrisu Perušku”- rekao je Nikola Grmoja, a onda nastavio :

ZAVRŠAVA RAZDOBLJE BORBE GRAĐANA ZA PRAVDU

“ A znate kako je plaćen Fortenovi? upitao je Nikola Grmoja, te nastavio “ Vlada ga je tamo poslala I Vlada od toga ne može pobjeći. S ovim , dakle s ovom kaznenom prijavom simbolički završava jedno razdoblje u kojem su se građani sami morali boriti za pravdu. Dolazi vrijeme kada će institucije raditi svoj posao i kada će oni koji su se ogriješili o ovaj narod i koji su se ogriješili o ovaj Zakon, morati i odgovarati. Najveći problem će nam biti nedostatak građevinske operative, to će biti najveći problem, jer je toliko potrebno zatvorskih kapaciteta s obzirom što su sve od ove zemlje napravili, kako su se ponašali, što su radili.”
Na pitanje Protiv koga je kaznena prijava; Nikola Grmoja je odgovorio “ Dakle kaznena prijava je protiv Fabrisa Peruška, protiv Pave Vujnovca, Damira Spudića, Josipa Jurčevića, Zdravka Mamića, ali ne onoga koji je u Međugorju, osoba nepoznatih zaposlenih u Zagrebačkoj banci u Ministarstvu financija i Poreznoj upravi i protiv Mladena Gajskog je također kaznena prijava”.
“Ukratko, Fabris Peruško je kao povjerenik u Agrokoru mogao, kada je Ivica Todorić tražio i pozvao se na tu cool opciju , tada je Peruško rekaao, to su nevažni ugovori, ovo on, to ne postoji . To su fiktivne tvrtke koje je osovao Ivica Todorić u Mađarskoj, a kada je Vujnovac preuzeo i te tvrtke i Fortenovu, a te je tvrtke preuzeo pouzdanik Vujnovca, Zdravko Mamić, tada je Peruško rekao,” sve su to u redu tvrtke”
Kada je to Todorić tražio onda to nije ništa, kada je Vujnovac to tražio, idemo sklopiti ugovor”. Ako to nije pogodovanje, ako to nije kriminal, onda ja neznam što je” , rekao je Nikola Grmoja.

EKSKLUZIVA

Potom je Nikola Grmoja rekao slijedeće”: “Jedna ekskluziva za vas novinare” “Pouzdano znam, držao sam u ruci to, sada će neki reći kako, a ljudi mi dolaze jer znaju da ću iznijeti stvari u javnost, u USKOKU I DORHU, postoji svjedoćenje koje ozbiljno tereti Pavu Vujnovca, a vezano je uz slučaj 3D rada i prema tom svjedoćenju Vujnovac bi trebao bit pozvan na obavijsni razgovor.
Slučaj 3D rada je povezan s plinskom aferom, milijarda kuna iz Ine, o čemu tek posljednjih dana govori predsjednik države Milanović. O tome nije govorio kada je izbila afera”- reka je Nikola Groja, a uživo presicu prenosila TV N1.
(m.zouhar zec)




Post je objavljen 15.04.2024. u 11:10 sati.