Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Pileći paprikaš

20240405-144320-2
Danas samo finoće...Pileći paprikaš.

Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?

Svima dobro poznati pileći paprikaš još je jedno jelo mađarskih korijena koje redovito kuham i rado jedem, a volim ga jednako kao i gulaš. Ovisno o ukusima, može biti pikantniji ili nešto blaži, no kako god ga spremili, teško se zaustaviti samo na jednom tanjuru. Ako niste dugo skuhali pileći paprikaš, prisjetite se recepta i skuhajte ga već za sutrašnji ručak. Poslužite ga uz široke rezance ili valjuške, i ne zaboravite dodati barem jednu žlicu kiselog vrhnja!

Pileći paprikaš

1 kg piletine (ja sam uzela pola kg pilecih prsa)
2 glavice luka
3-4 režnja češnjaka
150 g korijena celera
2 mrkve
1 svježa paprika
250 g sjeckane rajčice (konzervirane ili svježe)
150 ml bijelog vina
2 lovorova lista
2 žličice mljevene slatke paprike
pola žličice mljevene ljute paprike
1 žlica brašna
sol, papar
ulje

Za posluživanje:
kuhani široki rezanci ili valjušci
kiselo vrhnje

Priprema:

1. Cijelo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Nasjeckajte na sitno luk, češnjak, celer i mrkvu. Svježu papriku narežite na kockice.

2. U posudi zagrijte ulje pa dodajte luk, pirjajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite pirjati dok povrće malo ne omekša.

3. Dodajte meso, kratko ga propirjajte, dodajte brašno, podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, začinite paprom i solju, ubacite lovorov list pa podlijte vodom tako da pokrije sve sastojke u posudi. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.

4. Dodajte sjeckanu rajčicu, poklopite i kuhajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano.

5. Za prilog skuhajte široke rezance, valjuške, palentu ili slani krumpir pa poslužite u dubokim tanjurima uz dodatak kiselog vrhnja.


Ja sam napravila pikantnooo, i skuhala gotove valjuške.

20240405-153233-2

Prije nekoliko dana iskoristila sam jabuke. Napravila štrudlu. Fenomenalno ispala. Imala sam goste, štrudlica u trenu nestala.:))))

20240403-163354

Fotke: moje.

Ljubim!

Post je objavljen 06.04.2024. u 02:30 sati.