Danas samo finoće...Pileći paprikaš.
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Svima dobro poznati pileći paprikaš još je jedno jelo mađarskih korijena koje redovito kuham i rado jedem, a volim ga jednako kao i gulaš. Ovisno o ukusima, može biti pikantniji ili nešto blaži, no kako god ga spremili, teško se zaustaviti samo na jednom tanjuru. Ako niste dugo skuhali pileći paprikaš, prisjetite se recepta i skuhajte ga već za sutrašnji ručak. Poslužite ga uz široke rezance ili valjuške, i ne zaboravite dodati barem jednu žlicu kiselog vrhnja!
Pileći paprikaš
1 kg piletine (ja sam uzela pola kg pilecih prsa)
2 glavice luka
3-4 režnja češnjaka
150 g korijena celera
2 mrkve
1 svježa paprika
250 g sjeckane rajčice (konzervirane ili svježe)
150 ml bijelog vina
2 lovorova lista
2 žličice mljevene slatke paprike
pola žličice mljevene ljute paprike
1 žlica brašna
sol, papar
ulje
Za posluživanje:
kuhani široki rezanci ili valjušci
kiselo vrhnje
Priprema:
1. Cijelo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Nasjeckajte na sitno luk, češnjak, celer i mrkvu. Svježu papriku narežite na kockice.
2. U posudi zagrijte ulje pa dodajte luk, pirjajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite pirjati dok povrće malo ne omekša.
3. Dodajte meso, kratko ga propirjajte, dodajte brašno, podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, začinite paprom i solju, ubacite lovorov list pa podlijte vodom tako da pokrije sve sastojke u posudi. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.
4. Dodajte sjeckanu rajčicu, poklopite i kuhajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano.
5. Za prilog skuhajte široke rezance, valjuške, palentu ili slani krumpir pa poslužite u dubokim tanjurima uz dodatak kiselog vrhnja.
Ja sam napravila pikantnooo, i skuhala gotove valjuške.
Prije nekoliko dana iskoristila sam jabuke. Napravila štrudlu. Fenomenalno ispala. Imala sam goste, štrudlica u trenu nestala.:))))
Fotke: moje.
Ljubim!
Post je objavljen 06.04.2024. u 02:30 sati.