Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oblakisunce

Marketing

. . .

Velika je čast, ali i povlastica biti stara, biti nečija baba i slušati šapat majčinstva u pokoljenjima koja dolaze iza mene.

Da, ostarila sam. Priznajem to sebi i ponosno češljam ovu svoju božanstveno-srebrenu kosu i pokazujem svu raskoš kojom me sam život podario na ovom mom putovanju kroz moju životnu priču.

Ne, ne sramim se biti stara. Ne želim skrivati ove sakupljene zrele plodove kojima me život darivao, dok sam putovala ovim svojim zemaljskim putem od mladosti do starosti.

Biti stara, naborana, pogrbljena, slabijeg vida, malo nagluha, s bolovima, sijeda, s kojim kilogramom viška… to su sve plodovi mojega života i nisu to sramote već radost i ponos. Da, i ponos, dobro ste pročitali! To su sve plodovi mojega života. Ali, u ovom današnjem svijetu to se ne cijeni.

U ovom svijetu neke se žene, svjesno ili nesvjesno, svim silama opiru svojoj starosti, srame se svog božanstvenog izgleda. Zaboravljaju da je starenje prirodni slijed sazrijevanja i evolucije. Ali, drage moje žene, to tako mora biti. Ma koliko da se protiv nje borite, maskirate i skrivate, ona će vas na kraju sustići. Svaki otpor vam je uzaludan. Bit ćete asimilirane. sretan

Ovaj današnji svijet u kojem živimo otima ženi starost. Otima joj samu svijest o starenju. Zabranio joj je stariti, predstavljajući joj starost kao strašno loše razdoblje života koje treba izbjeći. Nametnuo joj je kulturu življenja koja nije prirodna. Divljački žestoko udara na žensku populaciju želeći je promijeniti iz temelja; na njenu tradiciju, um, znanje, obrazovanje, zdravlje; krade joj iskustva od rane mladosti do starosti, i sam život joj krade; oblikuje je u neprirodno, nestrastveno, seksualno, bezosjećajno, nesposobno, licemjerno, empatično stvorenje. Mijenja joj samu svrhu življenja i postojanja.

Žena je zasljepljna i prihvaća naredbe ovoga svijeta, gubeči svoj duh, dušu i tijelo; besciljno luta kroz svjetlucavu svjetlost kojom je zasljepljuje da ne vidi prave vrijednosti koje ima u sebi i za koje je stvorena. Ovaj svijet stvara ženu po nekoj svojoj iskrivljenoj slici i mjeri, koja je suprotna od one slike koju je Bog stvorio.

Ovom svijetu pod hitno trebaju babe, bake, none, nonice, bakice, starice ili kako ih već tko imenuje. Trebaju nam osvještene starije žene, da iziđu, da dignu svoj glas za ženu današnjice; da iz njih progovara mudrost i da se žestoko i divlje bore za istinu kako bi žene današnjice vratile ženu u sebi; kako bi se izborile da i današnju ženu potomstvo može pozivati kao i nju:
- Dođi bako, sjedni s nama oko vatre, pouči nas i pričaj nam priče o pravom životu i ljubavi.

thumbup

Bb


Post je objavljen 05.04.2024. u 02:55 sati.