Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NOVI VODOSPREMNIK U NOVALJI



OD IDEJE DO REALIZACIJE 12 GODINA

U Novalji je 21. ožujka u upotrebu pušten vodospremnik Komorovac II, čime je značajno poboljšana vodno-komunalna infrastruktura ove aglomeracije, izvijestili su iz Grada na otoku Pagu.
Novi vodospremnik, kapaciteta impresivnih dodatnih 5.000 kubnih metara, predstavlja ključni korak prema osiguranju stabilne vodoopskrbe za cijeli otok, s vizijom pokrivanja potreba stanovništva i turista u sljedećih 20 do 30 godina.
Osim toga, planirane su i investicijske mjere u sustavu javne odvodnje i pročišćavanju, uključujući sanaciju postojećeg sustava, proširenje i unapređenje funkcionalnosti te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji bi trebao biti dovršen do kraja 2025. godine.
Projekt vrijedan više od 41 milijun eura (bez PDV-a) obuhvaća ne samo izgradnju i sanaciju vodospremnika, već i izgradnju precrpne stanice Komorovac i dogradnju sustava javne odvodnje, kao i nadzornih upravljačkih sustava.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đurović rekao je za projekt kao primjer održivog razvoja i napomenuo kako je od ideje do realizacije prošlo 12 godina. “Investicije poput ove osiguravaju da otok Pag ne samo da zadrži, nego i poboljša kvalitetu života, posebno tijekom izazovnih turističkih sezona,” rekao je Đuroković.
Gradonačelnik Ivan Dabo rekao je kako se na ovaj način krajolik mijenja na bolje, priroda ostaje netaknuta, a budućim naraštajima ostaje nasljeđe sigurnosti..

Otvorenje vodospremnika Komorovac II obilježava kraj faze u projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja, koja označuje budućnost za otok Pag. Projekt ne samo da osigurava kvalitetnu vodoopskrbu, već i doprinosi zaštiti okoliša i unapređenju javnog sustava odvodnje, čime se otok Pag postavlja kao primjer uspješnog upravljanja prirodnim resursima u RH.

Izvor: Gradončelnik.hr,mzz



Post je objavljen 25.03.2024. u 03:33 sati.