Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Subotom rasistkinja Nena Brockhaus...

Danas objavljeno o uvredi jednog profesora

Moj cijeli život prolazi u opoziciji prema tradicionalnim vrijednostima, više mi je teško debatirati kontra njih, jer su mi jednostavno dosadne i ne da mi se nikog ništa uvjeravati. Čak i ako učenic(e)i ispale neku notornu glupost, uglavnom to dolazi iz doma svog, niti ne trepnem, uopće ne doživim, što bi se reklo, ponekad samo eventualno ispravim veću gramatičku grešku, izrečenu na stranom jeziku.

Nena Brockhaus piše za bezvezni desni portal focus.de subotom svoju kolumnu, naglašavam i prezime, da je ne bi dovodili ni u kakvu vezu s poznatom istoimenom pjevačicom. Kupili su je, jer se i sama izjašnjava kao konzervativka, i to popularna i zgodna, što je u tom miljeu tamo rijetkost. Objavila je četiri knjige, od kojih je zadnja “Stari mudri muškarci” apsolutni hit među konzervativcima.

Više razloga je zašto ja eto redovno čitam svaku subotu Nenu, koja mi je svjetonazorom jako udaljena. Pismena je, britkog jezika, neuvijeno brani često neobranjivo, tek čitajući nju sam shvatio, neka blago rečeno, izuzetno nespretno formulirana mišljenja Zelenih, njih i dogmatsku ljevicu posebno ima na zubu. Uvijek veliča svoje profesore s fakulteta, koji su u svakoj situaciji branili temeljno pravo na drugo mišljenje.

Dok sam još bio mlad i strpljiv, pokušao sam kreirati psihološki profil tradicionalista, mudrih starih ili bijelih, u njemačkom je razlika samo u jednom slovu između mudrih i bijelih, a oni ionako često pišu pogrešno, čitati najpopularnije od njih, nije mi išlo, čeznuo sam ćuti drugo mišljenje, koje neće biti primitivno ili samo dosadno. Recimo preko pitanja Sahre Wagenknecht “Zašto je avionska karta Berlin-Frankfurt uglavnom jeftinija od karte “Berlin-New York?” sam naučio više o gospodarstvu, nego od svih njih zajedno i famoznih stabilizacijskih politika, koje su bile uzor i našim ljevičarima, a nikad ništa dobrog nisu donijele.

Nena i kad brani idejne gluposti njemačkih desničara, brani ih na čitljiv i duhovit način, izbjegavajući poantu osnovne teze, koja se sama po sebi nameće. Treba npr. propisati broj azilanata, koje Njemačka može podnijeti, super, odredimo broj i stop, nema više problema. Izuzetno je spretna i u toj “Gender debati” o univerzalnom jeziku, pojednostavljeno rečeno, kad, kao samo po sebi razumljivo, govorimo “učenici”, zašto to ne bi bile “učenice”...Tu, njenu tezu, koju drugi baš nisu isticali, “država je puna polupismenih, to je najjednostavniji način umnogostručiti ih”, to, posebno kod nas, ne mogu ni ja osporiti. Ili univerzalni klozeti, za koje smo se mi Pirati borili i u zgradi berlinskog parlamenta izborili, do čega su doveli, neću navesti kako poentira, ali razumijem kao kontraargument. O obrani starih muškaraca poput Trumpa i Bidena i veličanja njihovog životnog iskustva, neću trošiti riječi.

Ja imam dojam da se Nena u stvari samo igra, suptilno zeza, ponekad iznese i opasnu tezu :”Važnije je pravo na različito mišljenje od AfD-a”, baca udicu, na koju se nažalost neki lijevi profesori love, pa je proglašavaju islamofobom, homofobom, antisemitom u jednoj osobi, što Neni naravno jako godi i, umjesto da prihvate njen poziv, da joj dođu u goste i suoče mišljenja s inteligentnom plavušom, te hladno razgolite bijedu njene argumentacije, ignoriraju pozive, koje ona redovno šalje.

Mislim da je njoj u suštini to svejedno, mlada je, uspješna, bogata i intelektualno superiorna, ne samo svojoj redakciji...

Post je objavljen 23.03.2024. u 12:37 sati.