Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Ljubav u ženskom nogometu

Jedan od zanimljivih članaka, koje sam jutros pročitao, dva zanimljivija su slične tematike, ali neću ih uzeti kao predložak za diskusiju, jer je velika vjerojatnost, da bi namjerno bili krivo shvaćeni, što je ovdje redovita pojava.
Ukratko za one koji ne čitaju njemački, osim, ako znaju namjestiti, čitaju preko google prevoditelja, radi se o regulaciji ljubavnih odnosa u ženskom nogometu. Naime u EU i ovdje navedenoj Velikoj Britaniji, ženski nogomet doživljava procvat i neizbježno se profesionalizira, to naravno donosi sa sobom i neželjenu stranu, koja se kod amaterskog nogometa i nije baš problematizirala.
Prvi slučaj koji je senzibilirao širu javnost za temu je elegantno riješen. Trener i sedamnaestogodišnja igračica su priznali svoju ljubav, on je odmah dao otkaz na mjesto trenera, nakon što je problematizirano produženje ugovora s njegovom dragom, iako njene igračke kvalitete nisu sporne. Stvoren je konsensus u takozvanoj javnosti da su neprihvatljive veze tog tipa, kad je jedan dionik nadređen drugom. Njih dvoje su i dalje u sretnoj vezi, forma zadovoljena i svi sretni i zadovoljni, prave se Englezi :D
Buru je izazvala trenerica jednog od najtrofejnijih britanskih klubova, problematizirajući lezbijske ljubavne veze među igračicama, naravno ne radi se o osudi istospolne ljubavi, to bi bilo moguće samo u krajnje zaostalim europskim državama, nego su navedeni konkretni primjeri za razmišljanje. Za dvije igračice se zna da su u vezi, jedna je može biti najbolja ili samo najutjecajnija među ostalima, drugoj je upitan produžetak profesionalnog ugovora, izuzetno problematična i nezahvalna situacija za trenericu, kakvih, ispostavilo se u diskusiji, itekako ima.
Ipak suluda ideja, da se to nekako konkretnije propiše, ne nailazi baš na podršku svemoćne javnosti. Možebitni mobbing će se dokazivati na svakom slučaju posebno.


Post je objavljen 22.03.2024. u 10:58 sati.