Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

POBJEDOM NA OVOM FESTIVALU - AUTORICI DAJANI DIVERNO SE PRUŽA PRILIKA OTVORITI VRATA U SVIJET FILMA

Pobjedom na Corsenal Production International Monthly Film Festivalu, autorica Dianna Diverno ima priliku otvoriti vrata u svijet filma. Tako da je scenarij za crtani film o maskama, inspiriran Italijom i Venecijom, svakako veliki korak prema svijetu filma.

OPIS SCENARIJA ''REZIDENCIJA MASKI'' (Ovo je ujedno i opis bajke. Bajka je prvi put objavljena 2019 godine )
Daisy je lijepa i mlada prodavačica maski koja radi u trgovini The Residence Of The Masks. Šef joj je majstor Ricardo koji izrađuje najljepše venecijanske maske na svijetu. Ovu je ženu posjetio prelijepi savjetnik Minard Moretto kako bi naručio posebnu masku harlekina Talija za grofa di Gladisyja za njegove zaruke s princezom Antonellom. Postoji simpatija između Daisy i savjetnika Moretta. Greškom jednog radnika Ramgotha, maska harlekina završava u rukama grofa de Trimasyja. Maska je namjerno zamijenjena pod vodjstvom s dvje zle maske, Quamberdyjem i klaunom Johnom, kako ne bi došlo do zaruka princeze Antonelle i grofa di Gladisiya. Grof de Trimasy greškom je uzeo paket i otišao svojoj kući u drugom dijelu države. Daisy je uspaničena, prijavljuje ovaj propust kod savjetnika Moretta, a zatim s njih dvoje kreću u potragu za maskom harlekina Talija. Nekako uspijevaju doći na drugi kraj države, no vlasnik te maske, grof de Triamsy, ne želi je tek tako vratiti pravim vlasnicima. Traži od Daisy da mu pravi društvo tri dana da je zavede, vodi je u šetnju, u vrt pauna, na bal i traži da mu da točno 105 poljubaca. Savjetnik Moretto, kojemu se Daisy jako sviđa, pokazuje znakove ljubomore. Međutim, uspijevaju uzeti masku Talio i pobjeći iz Trimasyja te se vratiti neposredno prije velikog bala prosidbi o kojem se posvuda priča. Inače, sve maske u dućanu su začarane i znaju letjeti, pričati i pjevati uglavnom navečer kada u dućanu nema ljudi.
I na samom kraju grof di Gladisy zaprosi princezu Antonellu i oni postanu novi vladari u tom kraljevstvu, a savjetnik Moretto i lijepa Daisy iskazuju ljubav jedno drugom.
Dvije zle maske klauna Johna i Quamberdyja završe u Trimasyju u rukama zlog grofa de Trimasyja.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7175910445088718849/

Post je objavljen 20.03.2024. u 10:18 sati.