Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zarobljena prošlost

Kao što gromoglasno tutnje njemački portali u Berlinu je nakon više od 30 godina skrivanja uhićena najpoznatija teroristica današnjice iz čuvenog gerilskog RAF-a Daniela Klette. Uspjeh je tim veći jer je nisu uhitile specijalne jedinice, koje svako malo izvode spektakularne akcije, nego obični policajci, koji su posjedovali toliki autoritet, da im nije ni pružala otpor. Inače ta organizacija se 1998. pismeno odrekla dalje oružane borbe protiv sustava, 1999. je ipak Klette navodno sudjelovala u velikoj pljački transportera s jako puno novca, za to nikad nitko do sad nije bio, osim ovo troje, sad još dvoje, terorističkih umirovljenika, koji se još kriju, optužen.

Susjedi je opisuju kao povučenu osobu, koja je živjela od davanja instrukcija iz matematike, te bila aktivna u talijansko brazilskim zajednicama (uzela je talijanski identitet), često putovala po svijetu, čak je pod tim imenom imala i svoj normalan facebook profil, koji još postoji, “Bild” ga otkrio, a ja jutros posjetio. Zanimljivo po fotkama, da je često šetala predjelima i meni dragim, s tim da sam ja tamo fotografirao uglavnom ljude, ona lopoče i zbilja divnu prirodu.

To se sve događa pod budnim okom javnosti u vrijeme kad je neonacistička AfD uvjerljivo druga snaga u državi, njihovi članovi sudjeluju na ilegalnim sastancima, na kojima se snuje o masovnim remigracijama, odnosno deportacijama ljudi stranog porijekla, čak i onih koji već dugo imaju njemačko državljanstvo, srećom Njemačka se za razliku od Europe budi, svaki vikend se zaista po cijeloj državi održavaju najmasovnije protufašističke demonstracije u poslijeratnoj povijesti, a još uvijek sve parlamentarne stranke odbijaju bilo koju mogućnost suradnje s moćnim AfD-om, osobno sam ipak pesimist, da se ta odlučnost može održati.

Nažalost mozaik se meni političkom amateru, zadnjim saznanjima iz daleke Šri Lanke, očekivano zaokružuje. Upravo sam na osobnom blogu najhvaljenije blogerice na linku izdvojenog posta kod mene sa strane , saznao, Šri Lanka je odbila produžiti vize Rusima i Ukrajincima tamo i to je vijest dana. Ti spretni poduzetnici su u polulegalnim restaurantima uveli dozvole ulaska samo bijelcima, bratstvo poduzetnika, u još bezobraznijem obliku nego na Balkanu, na djelu. Naravno vize se u ovoj budističkoj državi nažalost uglavnom neće produžiti ni stvarnim nesretnicima iz tih država, svugdje taj “deja vu” efekt, stvarno sam ostario i već je dosadno, kako je sve predvidljivo, osim rezultata ratova, koji su, kako god, uvijek poražavajući za sve strane.



Post je objavljen 28.02.2024. u 09:41 sati.