Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

KANCELAR SCHOLZ KOD BIDENA U SAD-U



TRAŽI NOVAC ZA ORUŽJE UKRAJINI

Njemački kancelar Olaf Scholz sasto se u Wahingtonu u Bijeloj kući s predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom, 9. veljače gdje je Sholz došao razgovarati o bržem odobravanju novca u Kongresu , za rat Ukrajine protiv Rusije, izvjestia je tv kuća sky news i piše pbs.org

Republikanci u Zastupničkom domu SAD blokirali su nova američka financiranja. Republikanci tvrde da Sjedinjene Države ne mogu i dalje ulijevati milijarde dolara poreznih obveznika u ratne napore Ukrajine, te da bi Europa trebala učiniti više za Kijev.
"Bez potpore Sjedinjenih Država i bez potpore europskih država, Ukrajina neće imati priliku obraniti vlastitu zemlju", rekao je Scholz Bidenu u Bijeloj kući.
Joe Biden je nastojao iskoristiti svoj sastanak s njemačkim kancelarom kako bi ponovno izvršio pritisak na republikance da stanu uz njegove europske saveznike. "Neuspjeh Kongresa Sjedinjenih Država, ako se dogodi i ne podrži Ukrajinu, blizu je kriminalnog zanemarivanja", rekao je Biden.," piše pbs.org

Republikanci su tijekom tjedna blokirali dvostranački granični paket od 118 milijardi dolara koji je bio namijenjen financiranju Ukrajine i Izraela. Senat je u četvrtak izglasao početak rada na užem paketu koji bi uključivao oko 60 milijardi dolara za Ukrajinu i 35 milijardi dolara za Izrael. Međutim i dalje postoje sumnje može li taj paket dobiti dovoljnu podršku republikanaca za usvajanje tog paketa.

SAD su zaustavile isporuke oružja Kijevu u gotovo dvogodišnjem sukobu, ostavljajući ukrajinske vojnike bez dovoljno streljiva i projektila dok je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo nemilosrdne napade. SAD je Ukrajini osigurao oko 111 milijardi dolara od početka rata otkako je je Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu 24.2.2022. godine

Njemački kancelar Scholz je u Washingtonu rekao što je Europska unija od 27 članica nedavno učinila kako bi pomogla Ukrajini, uključujući utiranje puta za pregovore o članstvu Ukrajine u EU, te naglasio da Njemačka planira više od 7 milijardi eura za isporuke oružja Ukrajini unatoč domaćoj proračunskoj krizi.

Prema onom što je prenjela tv kuća sky news i napisao pbs.org o događanjima na Bliskom Istoku nije bilo govora. Poznato je da u i Scholz i Biden veliki prijatelji Izraela i svega što Izrael čini.

Izvor :tv kuća sky news i pbs.org ,mzz


Post je objavljen 10.02.2024. u 06:57 sati.