Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inasplayground

Marketing

Kako ide život

Prošli vikend bilo je kao da je već stiglo proljeće. Otišli smo s klincima na Kamenitovac ili kako mi tu lokalno kažemo Planinarac. Ima nekoliko planinarskih staza, ali mi uglavnom prolazimo dječjom jer nam je taman. Uvijek mi je nekako ljepše u prirodi kad je tako lijep dan. Klinci obično žele ići iako na pola puta krenu lagano biti umorni, ali nekako ipak izguraju do kraja. Planirali smo poslije šetnje sjesti u planinarski dom i popiti bar kavu i sokić, ali bila je tolika gužva kad smo izašli iz šume da smo ipak otišli kući. Sve u svemu bio je to lijep vikend.

Još uvijek sam redovna svaki četvrtak od 18 do 21h u pohađanju radionice kreativnog pisanja "Pišem roman!" koju sam upisala. Nekad mi je malo i previše, ali uglavnom budem zadovoljna. Dobijemo i za zadaću nešto pročitati i napisati pa nekako nemam previše vremena za ostalo čitanje i pisanje. Uz sve ostale obaveze oko posla, kuće i djece, naravno.

Čitali smo do sad Lawrence Durrell: "Justine". Zatim J.D. Salinger: "Lijepa usta i zelene mi oči" što je jedna od priča iz zbirke "Devet priča". Nakon toga Haruki Murakami: "Samostalni organ". I zadnje Jeffrey Eugenides: "Nevina samoubojstva". Uz to što dobijem za zadaću čitam i Robert Galbraith: "The Ink Black Heart" na engleskom što ima oko tisuću stranica pa ne znam kad ću uspjeti završiti. Sad sam negdje na 650-oj ili blizu, ali opet smo jučer dobili nešto za čitanje za zadaću. Ne mogu se sjetiti što,a trenutno mi se ne da ustati do stola da provjerim. Valjda ću se sjetiti sutra pogledati prije nego odem u grad da mogu i do knjižnice.

Helena se odlučila okušati i u dramskoj pa sutra ide prvi put tu u naše kazalište da vidi kako to izgleda. Nadam se da će joj se svidjeti jer sve ju više zaokuplja virtualni svijet - Roblox i YouTube, a to mi se ne sviđa. Treba joj nekih interesa dalje od ekrana. Još uvijek ide na gimnastiku i to mi je super da joj se sviđa. Trebala bi ići u zimski kamp na Sljeme s gimnastikom tjedan kad su školski praznici. Nadam se da ne bude otkazano zbog premalo prijavljenih ili tako nešto. Borimo se stalno jer joj se užasno ne da pisati, pogotovo pisana slova, a sad su skroz u tome i zadaće su stalno puno pisanja. Možda ju previše davim s tim, ali i učitaljica joj piše napomene da ljepše piše.

Leon se već nekoliko dana maskira za vrtić. Odlučio je ove godine biti Venom. Nisam baš upoznata s likom, ali dosta mi je strašan kostim. On si je sav važan naravno. U utorak imaju maskenbal i u školi i u vrtiću, a mislim da bude i neka povorka po gradu. Imali smo malu dramu jer Helenin kostim još uvijek nije stigao, a baš si je nešto zamislila u glavi što nismo mogli pronaći u Bjelovaru, ali našli smo na kraju neki zamjenski. Držimo fige da ipak još do utorka stigne taj koji je željela.

Skužila sam da ne mogu više uploadati slike s laptopa na blog. Opet se mora negdje sa strane uploadati?!

Post je objavljen 09.02.2024. u 23:43 sati.