Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŽELJA VLADAJUĆIH JE OSTAVRENA



SUDAC TURUDIĆ GLASOVANJEM IZABRAN ZA ŠEFA DORHA

Zlata Hrvoj Šipek koja je na funkciji glavna državne odvjetnice u RH do 26. svibnja 2024.k dobila je svog nasljednika. U Hrvatskom saboru je 7. veljače glasanjem saborskih zastupnika sudac, sada Županijskog suda, Ivan Turudić dobio povjerenje sa 78 glasova.Dva zastupnika su bila suzdržana a to su Boris Milošević iz SDSS – a i Stefan Bartulica iz Domovinskog pokreta Za njega su glasali saborski zastupnici HDZ -a te njihovi koalicijski partneri. Protiv njegova imenovanja glasalo je 60 saborskih zastupnika .

Nakon glasanja o Turudićevu izboru, na poziv zastupnika stranke SDP-a Peđe Grbina, oporbeni zastupnici su minutom šutnje odali počast hrvatskom pravosuđu.
Kao što je poznato oporbeni zastupnici su se žestoko protivili izboru Turudića za glavnog državnog odvjetnika radi laganja na predstavljanju pred saborskim odborom za pravosuđe, kao i radi privatnih veza sa osobama koje su bile i još su u obradi pravosuđa. No predstavnici izvršne vlasti ostali su pri odluci da jeTurudić najbolji kandidat za šefa DORH-a te je za njega glasano.

Što hrvatski građani misle o RH pravoduđu, na kraju izbornog dana, pokazali su zapalivši trideset lampiona, onih koji se pale na groblju, lijepo predanih pred DORH-om u Zagrebu. No ubrzo su uklonjeni. Fotografije su ostale kao dokaz
Predsjednik RH nakon rezultata izbora nije iskazao zadovoljstvo – već je negativnim riječima opisao one koji su u Saboru glasali za suca Turudića.
mzz



Post je objavljen 08.02.2024. u 10:53 sati.