Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Nova glupost "generacije Z"?

I dok današnji teenageri koji pripadaju tzv. "generaciji Z" štancaju selfije kao na traci, ne bi li na račun njih na društvenim mrežama dobili što više "lajkova", sakupili što više "pratitelja", i postali "influenceri", te time sam sebi stvorili iluziju "savršenosti" i "važnosti za društvo", počelo se događati da dotični na grupnim (uglavnom obiteljskim) fotografijama pokrivaju lice "da ih se ne vidi".

Generation Z Teens are Covering Their Faces in Family Photos

I dok jedni, nekakvi "eksperti" tvrde da je to kao "pokušaj djece da se distanciraju od roditelja", zapravo se vrlo vjerojatno radi o pokušaju stvaranja iluziije "nevidljivosti" na slikama, jer moguće da takve slike smatraju nekakvom "sramotom" i "napadom na privatnost", uz izliku da su se nekad grupne obiteljske slike držale u albumima, a sada ih se stavlja na internet, istovremeno ne shvaćaju da su svi selfiji koje svakodnevno štancaju zapravo - daleko veće narušavanje vlastite privatnosti, tj. serviranje vlastitog života "na izvol'te".

No slično kao što na fotografijama gdje fotografirane osobe prema fotografu pokazuju razne opscene geste - ne pokazuju time kako su "važni", "opasni" i kako su "zaj****li fotografa", već ostanu na slici zabilježeni kao neodgojena osoba bez kulture; jednako tako teenageri koji na grupnim slkama pokrivaju lice, ostanu zabilježeni kao pobornici glupog trenda...

Post je objavljen 14.01.2024. u 18:56 sati.