Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

I dalje

IVAN MATASIĆ II

Rekavši gospodinu Ivanu kako nema druge opcije već nazvati policiju pa da se pokuša ta situacija srediti. Bio je sasvim uvjeren da se Ivan izgubio.
Nato će Ivan:
- Oprostite, ali ja se nisam izgubio, pitajte gospođu Štefaniju ona je tu naša susjeda. Sreo sam je malo niže na prvom katu i pozdravio.
- Svejedno gospodine Ivane bez obzira na susjedu koju očito znate ipak je najbolje da pozovemo policiju pa da sve riješimo.
Nije mu preostalo ništa drugo nego prihvatiti. Dok su čekali da policija dođe malo su razgovarali o tome kada je Ivan zadnji put bio u ovoj zgradi jer Petar već dvanaest godina živi u tom stanu. Ivan mu je uporno pokušavao objasniti kako se uvijek ranije od svoje Mile budi, zatim odlazi do kioska po novine. Po povratku kuha kavu i čita novine sve dok Mila ne dođe u dnevnu sobu koja nikada nije ovako izgledala.
Petar više nije imao što pitati pa su u tišini čekali policiju. Potrajalo je gotovo sat vremena kada se oglasilo zvono na vratima.
U stan su ušla dva policajca ne pretjerano ljubazna, ali korektna. Kako Ivan nije imao baš nikakav dokument zapisali su što im je rekao. Kada ih je Ivan zamolio da pogledaju je li njegova supruga Mila, zapravo Mirijam Matasić u spavaćoj sobi jer se čudi da od sve te buke još nije ustala iz kreveta. Petar je zakolutao očima prema policajcu objašnjavajući da živi sam i nije oženjen. Ipak jedan policajac je otvorio vrata spavaće sobe u kojoj nije bilo nikoga. Zavrzlama je svake minute postajala sve veća pa su policajci odlučili gospodina Ivana preuzeti i odvesti u policijsku stanicu. Pokušao se oduprijeti jer ništa nije nikome napravio samo se nakon kupljenih novina vratio kući. Uz objašnjenje da će u postaji puno brže sve riješiti i da će i gospodin Nemet poći s njima prihvatio je.
U policijskoj postaji su slučaj predali dežurnom inspektoru Mati Kolaru.

Sve podatke o Petru Nemet, inspektor je uredno provjerio u kompjutoru, još nešto upisao na list papira kraj kompjutora i zamolio ga da ne napušta grad. Petar je odahnuo, pozdravio Ivana i otišao.
Nakon Petrovog odlaska ponudio je Ivanu kavu ili čaj po volji, naravno ako želi. Prihvatio je kavu jer se vraćajući kući veselio toploj mirisnoj kavi uz novine sve dok Mila još spava.

Post je objavljen 13.01.2024. u 09:24 sati.