Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EUROPSKO VATERPOLO PRVENSTVO PONOVO U HRVATSKOJ



DOMAĆINI ZAGREB I DUBROVNIK

Nakon što je Europsko prvenstvo u vaterpolu 2022. održano u Splitu, stjecajem političkih okolnosti, Europsko prvenstvo u vaterpolu ponovo se održava u Hrvatskoj u gradovima Zagrebu i Dubrovniku i to od 4. do 16. siječnja 2024.
Naime, Europska plivačka federacija ( Ligue Européenne de Natation) LEN odabrala je Izrael za domaćina 36. Europskog prvenstva u vaterpolu. No zbog rata između Izraela i Hamasa koji je izbio 7. listopada 2023. LEN je objavio u studenom 2023. da Europskog vaterpolo prvenstva neće biti održano u Izrelu. I nakon što su se grdovi Budimpešta, Beograd, Berlin, Zagreb te država Rumunjska prijavili za moguće domaćine, Hrvatska i njeni gradovi Zagreb i Dubrovnik postali su domaćini 36. Europskog prvenstva u vaterpolu. To je i razumljivo jer Hrvatska reprezentacija je europski vaterpolo prvak i brani tu titulu.

VATERPOLO REPREZENTACIJA JE SPREMNA

Reprezentativci su 30. prosinca 2023. završili s pripremama u Beogradu. Nakon toga već 1. siječnja 2024. svi igrači pojavili su se u Gružu u Dubrovniku na prvom treningu. Izbornik vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak najavio je slijedeće igrače, a navodim i njihove matične klubove:.
Vaterpolo vratari će biti Marko Bijač (Olympiacos) i Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje) centri : Josip Vrlić (Jadran) i Luka Lončar (Olympiacos).Branići su : Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje),Matias Biljaka (Jadran),
Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje), a napadaći: Konstantin Harkov (Jadran),Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)
Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje),Zvonimir Butić (Jadran),Ante Vukičević (Marseille), Luka Bukić (Jadran), Loren Fatović (Jadran),Jerko Marinić Kragić (Jadran).

Fanovi vaterpola uočiti će da su se desile prema zaključku izbornika neke promjene u vezi s igračima. No do toga je došlo radi određenih fizičkih poteškoća koje neki igrači imaju.

Stručni stožer vaterpolo reprezentacije čine uz izbornika Tucaka još Jure Marelja i Renco Posinković kao treneri vratara, Igor Pezelj radi na video-analizi, Pero Kuterovac je kondicijski trener, Damir Luketić i Petar Kopanja su fizioterapeuti

Hrvatska je u skupini A, Divizije I zajedno s reprezentacijama Španjolske, Francuske i Crne Gore. Prva je utakmica Hrvataka –Španjolsk a igra se 4. siječnja 2024. u 20.15 sati u Dubrovniku. Na toj se utakmici u gledalištu očekuje i premijer RH Andrej Plenković.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija slijedeću utakmicu igra s reprezentacijom Francuske 6. siječnja, a sa Crnom Gorom 8. siječnja. Prijenosi će biti na HTV2 i HR2.
( M. Zouhar Zec)



Post je objavljen 04.01.2024. u 09:41 sati.