Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

PAR REČI O KNJIŽEVNOM DELU ''REZIDENCIJA MASKI'' DIANNE DIVERNO


Danas svako nosi masku u skladu s svojom ličnošću – to je bilo načelo kojim su se vodili ljudi Venecijanske Republike u srednjem veku. Takodje Venecijanske maske su korišćene kao način da napetosti među ljudima nestanu, ali i kao mera predostrožnosti u poslovima koji s sobom nose određeni tip rizika. Danas se maske koriste u zabavi, filmovima, spotovima, potom da b se proslavile razne vrste maskembala – bal, karneval, prijemi, doček Nove Godine ...
Vođena idejom o lepoti ovih Venecijanskih maski Dajana Diverno je 2019 godine, tokom leta osmislila scenario ''Rezidencija Maski'' u kom se pojavljuju savetnik Minard Moreto, prodavačica Daisy, grof di Gladisy, potom mnogo zanimljivih maski koje pričaju, pevaju, lete.... (Moramo pomenuti da je tokom 2015-2016 godine autorica u svojim gipsarskim radovima predstavila maske u vidu reljefnih slika.). Lepotu ovog dela za najmlađu populaciju svakako popunjava i red Vitezova, kao i celokupna radnja koja se odvija u izmišljenoj regiji Latorome.
Do sada je književno delo ''Rezidencija Maski'' objavljeno nekoliko puta, na više jezika, kao e book, kao scenario, kao audio-book... Ostaje upadljivo nije urađena novelizacija ovog dela, iako je već najavljivana tokom 2023 godine – a ono što nas zanima sada to je da li će možda biti aktuelna tema serijala.
Kako je delo posve rađeno u Venecijanskom duhu, i reč je o njenoj, originalnoj ideji autorici preporučujemo da svakako poradi još na ovom delu i ponudi ih mnogim zainteresovanim licima.

Književno delo je zavedeno tokom 2019 kod javnog beležnika Jasmine Filipović Uzelac

https://www.instagram.com/p/C1jVicFCO7x/


Post je objavljen 02.01.2024. u 00:05 sati.