Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ffp2

Marketing

Božićni recept

Recept za slinavi božićni film na RTL televiziji:
Sastojci:
Neudata provincijalka (1 komad)
Šef, opcionalno zaručnik (1 komad)
Roditelji, opcionalno majka udovica (1 komad)
Sestra, opcionalno brat, u braku sa troje naporne starmale djece od koje je jedno obavezno crvenokoso i pjegavo (1 komad sestre/brata, 1 komad supružnika, 3 djece, jedno crveno)

Priprema:
Neudatu provincijalku ubaciti u uspješnu firmu (financije, moda, časopisi) u velikom gradu.
U tjednu prije Božića dati joj otkaz/napustiti je zbog sisate kolegice.
Otkazati planirano skijanje u Aspenu te pripadajuću unajmljenu kolibu sa kaminom, posjesti je u avion/vlak/unajmljeni auto koji je vozi u pripizdinu iz koje je izplazila.
Tamo je dočekati od strane roditelja punih pametnih izreka/majke udovice čiji je supružnik umro nedugo nakon prošlog Božića, a jako je, nenormalno za života obožavao Božić i sav cirkus oko njega.
Nakon što se smjesti u svojoj mladenačkoj sobu u kojoj još visi plakat Limahla ili neke slične kreature sa fudbalerkom, poslati je u posjetu sestri/šogorici koje baš peku 137.kaštrolu paprenjaka. Za koga, samo one znaju. Naravno, mali crveni je glavni u pomaganju mami, veseleći se tetki koja je sad besposlena/single i možda ostane zauvijek u idiličnoj pripizdini mijesiti kekse dok ne padne mrtva zabrašnjena i musava pedesetak godina kasnije.
U pripizdini je naravno i božićni sajam na kojem se danas održava trdaicionalni izbot najljepšeg drva ili najboljeg drvosječe. Tu naša junakinja sreće ljubav iz doba Limahla a koja pati za njom još od dana kad je odjebala u veliki grad trbuhom za Prada štiklama i Louis Vuitton torbicom. Daljnja priprema ovisi o tome da li će se šef koji je dao otkaz/zaručnik koji je dao nogu još pojaviti jer su uočili što sve gube bez gledanja njene preglupe face po cijeli dan. Ma kakvog sad tu zapleta od 5 minuta bude, naša junakinja žvalit će se na kraju ispod imele sa onim od njih koji joj pokloni najoriginalniji poklon, najčešće neko smeće sa posvetom tipa Paulo Coelho, kineski keksić za sreću i poruke s boce Jane.
Happy end.

Bonus (opcionalno):
Mjesec preko cijelog neba (1 komad) preko kojeg lete Djed Božićnjak (1 komad, pravi, ne fejk) i njegovi sobovi *1 komplet skupa sa saonicama.

Božić dolazi.
S njime i vrijeme za moju nadražu i najiskreniju božićnu pjesmu ikada u kojoj se onako pravo iz dna duše istovremeno vole, mrze i časte kojekakvim uvredama.
Njemu je prošli ovoga puta bio zadnji, kao što mu je u afektu na tren zaželjela.
Malo je falilo da bude i meni.
Ali evo, još sam tu.

Sretan Božić žele vam šepava Berta i Ištvan pjevajući:


You're a bum
You're a punk
You're an old slut on junk
Lying there almost dead on a drip in that bed
You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy Christmas your arse
I pray God it's our last
The boys of the NYPD choir
Still singing Galway Bay
And the bells are ringing out
For Christmas day
I could have been someone
Well so could anyone
You took my dreams from me
When I first found you
I kept them with me babe
I put them with my own
Can't make it all alone
I've built my dreams around you
The boys of the NYPD choir
Still singing Galway Bay
And the bells are ringing out
For Christmas day


Post je objavljen 23.12.2023. u 17:50 sati.