Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

Adventacije

Ne sjećam se kada sam zadnji put pojeo kobasicu na adventu, neću ni ove godine, kada kobasica košta pet eura, ne zato jer si je ne bi mogao priuštiti nego zato jer odbijam plaćati porez na budale, ne plaća mi se kobasica kupljena u lidlu po četrdeset ili manje centi komad, spremljena u higijenski krajnje upitnim uvjetima, pet eura.

Neću dati ni tri ipo eura za dec ipo, razvodnjenog kuvanog vina koje se sigurno ne dobija od grožđa, jer ne bi moglo koštat dva eura litra, jednako ka šta ni sladoled ovo lito nisam plaća tri eura.

Ako ukucate datum oko nove godine vidit će te da se za apartmane u Zagrebu u tom periodu traži petsto i više eura, i zanimljivo niko se ne pjeni oko toga, niti portali objavljuju svaki dan račune kobasica, koje usput budi rečeno nećete ni dobiti, kao ni one za kuvano vino.

Mi svoj luksuzno uređeni apartman u centru Zagreba iznajmljujemo za 100 eura, ili ako neko dolazi na liječenje i za dosta manje, otprilike ćemo i apartman na moru kada ga uredimo iznajmljivati za isto toliko, i gledat ćemo svake godine kao i do sada barem nekom omogućiti besplatno ljetovanje, kao što to uostalom radi i puno više iznajmljivača nego što bi pomislili.

Kažu da smo dobili nove trajvane stare dvaes sedam godina što im piše u papirima ili petnaest što tvrdi bosančeros trenutno na funkciji gradonačelnika.

Nisam ih vidio ali znam da bi se bosančeros i četrdeset rugoba vezali za tramvaje da ih je kupio blagopočivajuči Hercegovac, nazivali ga lopovom, lažovom, optužili ga za korupciju i drečali da uvozi otpad.

Inače ako pogledate na mobile de oglasniku za prodaju auta u Nemačkoj golfa 96 godište ko bosančerosovi trajvani nećete nać jer to niko ne bi kupio, oni nekoliko godina mlađi koštaju stopedeset ojra, šta znači da bi se za cijenu novog golfa moglo dobit oko dvistapedeset ovih vremešnih, što demantira povoljnost aranžmana s vremešnim trajvanima kojih je za cijenu jednog novog dobiveno jedanaest.

Da pojasnimo trajvani su plaćeni ko da golfa iz 96 platite u Njemačkoj četri Ilijade ojra, šta ne bi niko ni pijan ni drogiran uradio.

Inače trenutna vrijednost trajvana koje je bosančeros kupio, jer nisu ništa drugo nego staro željezo je oko 7500 ojra komad, što znači da bi sve što je bosančeros platio više od osamdeset tisuća ojra bi trebalo biti predmet istrage USKOK-a.



Post je objavljen 03.12.2023. u 13:27 sati.