Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smisao-zivota

Marketing

Vic tjedna




Vic tjedna je ovaj blog kao blog tjedna.zubo

Kad će više proći taj tjedan, tjedan dana zabavljati blogoopćinsto nije lak posao, nemam ja vremena piskarat svaki dan, trebao sam se ranije sjetiti da objavljujem viceve, evo vam još jedan vic, politički, al' nije ljubičica bijela od sto kila.smijeh

Dječak upita oca: "Tata, što je to politika?"

A tata mu odgovori: “Probat ću ti ovako objasniti, sine. Ja zarađujem u obitelji, pa ćemo reći da sam ja kapitalizam. Tvoja mama ne radi ali upravlja novcem u kući, pa ćemo je nazvati vladom. Mi se brinemo o svim tvojim potrebama, pa ćemo reći da si ti narod. Tvoja dadilja neka bude radnička klasa. A tvoj jednogodišnji braco, on neka bude budućnost. Razmisli o tome i reci mi je li ti to pomoglo.

I dječačić ode na spavanje razmišljajući o onome što mu je tata rekao. Tijekom noći začuje bracu kako plače i ustane provjeriti što mu je. Kad vidi da se beba ukakala, ode do roditelja u spavaću sobu i tamo nađe mamu kako čvrsto spava, pa odluči da je neće probuditi i ode do dadilje, ali nađe zaključana vrata. Proviri kroz ključanicu njezine sobe i vidi oca u krevetu s dadiljom. Odustane i vrati se u krevet.

Ujutro ode ocu i kaže: “Mislim da sam shvatio što je to politika.”

Otac će, sav ponosan, na to: “Izvrsno sine, reci mi svojim riječima.”

A mali će: “Dok kapitalizam jebe radničku klasu, vlada čvrsto spava, na narod nitko ne obraća pažnju, a budućnost je u govnima!”


Post je objavljen 30.11.2023. u 09:09 sati.