Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Pobrkani pojmovi

Univerzalna cionistička optužba, ako se cionizam itko osudi kritizirati, je "antisemitizam", kojim pokušavaju optuženog spregnuti u svoje stradanje tijekom šoa »katastrofa«.
Kad se njime koriste neznalice, to je tek urnebes.

Ipak cionizam i antisemitizam su dva totalno različita pojma jer antisemitizam je katastrofa Židova, a cionizam je katastrofa Palestinaca, pa je ta "poveznica" osmišljena tek za neznalice, kao npr. propalice i njihovi teletabisi.
Dapače, pogrešno je i Izraelce nazivati Semitima jer taj se naziv odnosi na sve potomke Noinog sina Sema, pa su Semiti skoro pa svi Arapi, ali kako bi to propalice i teletabisi uopće mogli znati.

Prvi pravi potomak Židova je Semin praunuk Ever, pa bi se stoga ono trebali nazivati po njemu, što i čine jer Ever=Jevrej odnosno "Židov", ime koje do nas dolazi preko njemačkog Juden odnosno Judejci, potomci Jakovljevog sina Jude.

Stoga, kad kritiziram cionizam, kritiziram izraelsku politiku "Velikog Izraela" na račun otetih domova i zemlje narodu Palestine. I koji su se ratom i nasiljem borili protiv rezolucije UN-a o dvije države, što čak i njihovi najvjerniji saveznici Amerikanci smatraju jedinim održivim i pravednim rješenjem.

Pogrom Palestinaca, njihovo zatvaranje u najveći konclogor u povijesti, te genocid nad nevinim civilima nakon 7 listopada, upućuje da Izraelci nisu ništa naučili iz svoje povijesti, i da se svojim stradanjem tijekom Holokausta služe tek kao kreditnom karticom za nekakav vječni kredit.



Post je objavljen 27.11.2023. u 14:06 sati.