Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spaceworld

Marketing

NEMIR

Ovaj tekst napisan je prije 12 godina i još uvijek je istinit...katastrofa


Totalno težak dan. Negdje u dubini mene nastao je Nemir. Toliko siguran u sebe Nemir se počeo širiti. Pokušavajući pobijediti borca u meni raširio je svoje pipke i nemilosrdnim zahvatima počeo parati moju dušu . Zakopavši srce u betonske oklope svog iskustva uspio sam izbjeći napade Nemira. Ali Nemir se ne predaje. Našao je nemire moje prošlosti i sada zajedno kao najbolji prijatelji smišljaju plan bitke osvajanja moga srca . Nemir se odlučio nastaniti u meni , postati moj doživotni podstanar. Povrijeđen nemirima prošlosti počeo sam
razvijati taktiku obrane i pustio Nemir da opstane. Nemir se opustio , zavladao mojim željama ,upravljao mojim mogućnostima , igrao se mojim osjećajima , i pokušavao osvojiti moje srce. Ali Nemir je bio nemoćan. Duboko zakopano negdje u odajama duše srce je razmišljalo. Sjećalo se i nadalo ,ali još uvijek uplašeno tragovima prošlosti počelo je uspoređivati nemire , promatrati ih i slušati. Vidjevši koliko je Nemir nesretan postao sam tužan. Zašto bi netko pa makar i Nemir bio nesretan zbog mene ? Srce je zaigralo, umalo popustilo . Nemir je bio lukav .Obogaćen savjetima svih mojih nemira približio se mome srcu i počeo ga osvajati. Zidovi odaja moje duše u kojima boravi moje srce postali su osvojivi. Dodiri Nemira bili su blagi ali sigurni . Nemir je shvatio što moje srce voli i kako lukava lija počeo mu se prikradati služeći se varkama odanosti. Srce je zastalo . Sve ono što je mislilo o nemirima postalo je upitno.
Svim svojim varkama Nemir je uspio pronaći i pokucati na vrata odaje u kojoj boravi moje srce. Betonski oklop postao je pijesak i rasuo se žalom mojih osjećaja. Nemirno srce sada opstaje s novim Nemirom. Zaslijepljeno njegovim svjetlima srce je opčarano. Kao i uvijek do sada Nemir i moje srce sada upravljaju mojim životom. Bitka je neizbježna i teška .Nemir i moje srce neće biti pobjednici . Pobjednik ću biti ja. Pobjeda je sigurna i neizbježna jer sam shvatio i spoznao da ljubav zovem nemirom svojim.

Post je objavljen 24.11.2023. u 09:20 sati.