Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

APLIKACIJA „PAMETNI ZELENI TELEFON“




DIGITALNI SERVIS ZA GRAĐANE

Zelena akcija je 10. studenoga u svojim prostorijama u Frankopanskoj 1 u Zagrebu predstavila aplikaciju pod naslovom“ Pametni Zeleni telefon“. Slogan objašnjava više pa kaže „ Budi zeleni detektiv, za mobilni objektiv“. Smisao je tog projekta da jača komunikaciju pojedinaca iz zajednice sa Zelenom akcijom, od onih koji uočavaju propuste u okolici i u prirodi, u ponašanju s otpadom, zloupotrebom prirode kroz nedozvoljeno rušenje i uništavanje, odlaganje otpada na mjestima i područjima gdje je to neuobičajeno i nedozvoljeno i slično. Komunikacija za Zelenom akcijom moguća je sada preko aplikacije koju je moguće preuzeti na Google Play-u i App Store-u.
U Zelenoj akciji očekuju da će ovaj digitalni alat potaknuti i mlade da prijavljuju problematične situacije koje se dešavaju u okolišu, a koje pokreću nedovoljno odgovorne osobe. Prijava putem aplikacije upućena na Zeleni telefon iz bilo kojeg dijela Hrvatske, biti će riješena aktivnošću aktivista zagrebačkog Zelenog telefona.
„Projektna ideja postojala je već jako dugo, ali je tek Njemačka agencija za okoliš (UBA) pokazala interes da ga financijski podrži, na čemu smo iznimno zahvalni“, rekla je Željka Leljak Gracin, pravnica Zelene akcije. „Zeleni telefon je besplatni servis za građane i iznimno smo ponosni što, usprkos velikim problemima oko financiranja projekta koji je predstavljen, ipak uspijevamo zadržati tu aktivnost, te je na ovaj način namjeravamo i dalje unapređivati“- rekla je gospođa Željka Leljak Gracin.

M.Zouhar Zec




Post je objavljen 11.11.2023. u 19:44 sati.