Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Koliko je sati u podne?

Ima li nešto gore od toga da je Plenković glasao protiv Jordanske rezolucije o humanitarnom miru u Gazi?
Glasanjem protiv humanitarne rezolucije smo izgubili samo obraz, koji su svjetskim okvirima i nije bio bog zna što, ali ima i gore od toga.

Nakon što su SAD okupirale Irak, pala im je na pamet genijalna ideja kako da naštete svojoj vječitoj rak-rani Rusiji. Ideja je bila da se iz Katara preko Iraka-Sirije-Turske itd. plinovodom dopremi energent pravo u srce Europe i time zaobiđe Rusija i njen projekt Sjeverni Tok 2.
Na američku žalost, Sirija je Amerikancima jasno i glasno rekla ne! Rusi su naši prijatelji i mi to nećemo dozvoliti.
Nakon tih riječi Bashar Assad je automatski u zapadnom narativu postao diktator i tiranin koji sprječava demokraciju i zbog toga mora biti svrgnut milom ili još bolje silom.
Ubrzo je demokratski zapad započeo svoju demokratsku praksu stvaranja terorističkih organizacija u ciljanoj zemlji, terorizma protiv koje se SAD , u svom svetom ratu protiv terorizma, mora boriti.

Pa da skratim priču, rat u Siriji je započeo zbog protivljenja Sirije plinovodu Katar-EU.

A sve ovo pričam kako bi ukazao na krucijalni trenutak gubitka hrvatskog obraza kojeg nećemo povratiti u sljedećih sto godina.
Kad je ISIS zauzeo dijelove Sirije, zauzeo je i Inina naftna polja, odnosno hrvatska naftna polja. Kako bi financirali svoje ratne napore ISIS je na crnom tržištu prodavao naftu tih naftnih polja, a kako ne bi bila jedina koja financira ISIS, Amerika joj je u tome svesrdno pomagala.

Ne znam koje su sve zemlje, što zbog jeftinoće što zbog američkog pritiska, kupile tu naftu, ali znam da je jedan takav tanker, pod budnim Plenkovićevim okom, došao u Rijeku.
Za Hrvatsku je to bio dupli šamar
en smo se naguzili Amerima kupujući naftu na crnom tržištu i financirajući ISIS
en smo kupovali vlastitu naftu iz Ininih naftnih polja koje su nam teroristi oduzeli.

Kad su Iranci oslobodili naša polja, doslovno su poslali poruku Hrvatskoj kako su nam ih oslobodili. Naravno nitko u Hrvatskoj nije rekao hvala, niti se za ta polja više interesirao, jer smo njih i INA-u ionako prodali Mađarima.

Pa što kažete, koliko je sati u zemlji svjetskih šupaka?



Post je objavljen 11.11.2023. u 09:29 sati.