Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

Marketing

06.11.2023. Dan cetrnaesti ...

Hello ekipa ..

bile smo danas kod doktora .. da bili ste u prevu, konjuktivitis.
Kapati kapi tjedan dana i nema vrtica !!

Prosli tjedan kad je D. bio doma nisam imala nikakave termine ni obaveze .. ali zato ovaj tjedan kad D. ponovno radi i kad je K. doma bolesna imam termine ! Klasika ... ali oke ...
Vodit cu ju sa sobom sta sad da se radi ...

Trebam joj kapat danas 4-6 puta a od sutra 4 puta dnevno ... veselo

Je li ona oke s time? Naravno da nije. Kupila sam onu vrecicu cokoladica sto izgledaju kao kovanice, eurici .. i sad kao kad u miru mi dozvoli da joj nakapam dobije po cokoladicu za nagradu jer je hrabra!

Podijelila sam tu ideju sa jednom prijateljicom njemicom na sto mi je samo onako kao usput rekla da je ona svojima za nagradu dozvolila da oni njoj nakapaju obicne kapi u oci .... odmah lagano shvacam da cokolada mozda nije drustveno prihvatljiva nagrada .. u ovim novim ucenjima o odgoju.

Moju K. ne motivira da mi kapa nesto u oko ... nju motiviraju slatkisi .. to da mene tlaci to dobije za "bespla" svaki dan od jutra do sutra.. tako da joj to nije nikako zabavno haha

Uglavnom eto zadnji tjedan prije HR ne ide u vrtic i ja sam bas tuzna jer i ovako ce joj nedostajat prijatelji .. ali ajde ici ce u ponedjeljak da se lijepo pozdavi s njima i pozeli im sretan Bozic! Hahaha

Jao kako je 2 mjeseca previse .. ajmeee previsee hahaha

Ali dobro imam vas ovdje pa cu vama kukati .. sta da se radi. Veselim se noktima frizuri kavicama i rekla sma si da ovaj puta necu dozvoliti da me se rasteze i navlaci kako ja ne zelim.

Bozic kod baka ... nadam se da ce K. to znati cijeniti kad bude velika ...

Toliko silno zelim u svojoj kuci biti za Bozic ... ovoj ovdje nasoj kuci. Ici na sve Advente ovdje u okolici .. i biti u miru .. al evo vec 2. godinu za redom idemo u HR ... i kao trebala bih biti sretna.
Jesam ali ne onako kako su drugi sretni kad idu u dolje.

Imam jednu poznanicu koja se doselila u Njemacku isto kad i mi ... samo dalje od nas. I od pocetka smo bile u istom sranju i bilo nam je tesko i mala djeca i sve .. i pricale smo da imamo isti put, skola jezik posao ... ali je ona negdje po putu odlucila da ne zeli. Nije se dobro uklopila, nije pronasla nikakve prijatelje nikoga ... zatvorila se u kuci i nije dala dijete u vrtic niti je upisala skolu jezika niti je radila dana u Njemackoj otkako smo dosle a dosle smo prije 3 godine ! Ona svako malo ide dolje, svako malo vuce djecu dolje. Djeca isto nisu nesto sa njemackim kad ih stalno salta .. nemaju rutine ... i samo place za Hr. Rekla sam joj da to onda za nju nikako nema smisla ako ce ovdje sjedit doma i plakat za HR. Njoj nista ne pase nista nije kako bi ona zeljela, svi su hladni a nasi su govna i tako ... kako god okrenes nije dobro. Ali evo zena pravi kucu u Njemackoj ... al ne valja ovdje i dalje. Al gradi se kuca lagano, digo se kredit, planira se tu ocito bit duze ... al se place i place za domom.

Ne shvacam to .. kad bi stalno plakala tako odselila bih se natrag. Ali jedino sto mi moze falit je mama i kume ... ostalo je meeh. Ne fali mi taj mentalitet. Ne fali mi da nitko nema viziju neku i da ne zeli naprijed zakoraciti.

I ovdje imamo jedne prijatelje Srbe i D. ih zove Srbici.
Nasi Srbici su malo malo na godisnjem. Sve rodendane slave u BG, nema ih na mapi .. a kad su tu eto vidimo se mozda 2 puta godisnje ... on radi nocne u bolnici ona je doma bila s djetetom sad krece radit na Klinici isto kao babica. I oni su stalno dolje isto, Ne znam eto, mozda sam ja bez srca i duse ali brate ned ami se mal mal vozat se po 16 sati dolje 16 sati gore. Pa kako ...

I onda svi meni da ja nisam normalna kao. Kako meni ne fali. Ali iskreno stvarno mi ne fali. Imam ovdje svoj zivot i lijep mi je i osjecam se totalno drugacije i ne borim se sa tim kukanjima osudama i neshvacanjem. Ovdje me svi shvacaju. Ovdje me ljudi podrze. Ovdje je meni lakse biti Ja. Koliko god to glupo zvucalo. Ili ne glupo.
Ali eto tako je .. i onda bolje nista nikome ne govorim jer ionako ne shvacaju kako je sad meni problem to sto mi K. 2 mjeseca nece Njemackog cut i sto ce ja necu 2mj cut ni pricat i onda se trebam vratit i pocet radit ... ne znam nekima nije problem. Meni to predstavlja problem. Jer znam kako sam bila dobra kad sam zavrsila tecaj sa razgovorom, a kako sam sad vec losa jer nemam s kime pricat svaki dan ... a kako cu tek losa biti. I nije isto preko YT uciti i ponavljati ako ti ne pricas ...Ali nikome ni nije stalo da nauci jezik kako treba. Svi su onaj fazon kako cemo lako cemo ima masa nasih svugdje ... ne znam eto. Jesam li budala sto je meni to stalo?

Ispada kao da se visoko drzim kad te stvari kazem. Ali jos jedna stvar .. ne radim ja to za nekog njemca ili poslodavca nego radim to za sebe !!
Vidjet cemo ... nadam se da ce sve biti oke kad se vratimo a do tada cu pokusati uzivati u trenutku!
Pokusati kazem ...

Idem sad kuhat nabrzinu nesto .. jos nisam kad smo se zezale s doktorom!

Pisem brzo ...

Post je objavljen 06.11.2023. u 15:49 sati.