Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA SVETE NEDELJE PROSLAVILA SVOJ 30. ROĐENDAN

STRMEC
Foto: Grad Sveta Nedelja

320

Svečano obilježavanje 30. godina osnutka Vatrogasne zajednice Svete Nedelje održano je jučer u Društvenom domu u Strmcu i okupilo je brojne uzvanike i prijatelje Zajednice. Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, uz čestitke na obljetnici najavio je da će sljedeće godine Grad uložiti u novo vatrogasno vozilo vrijedno više od 500.000 eura koje će im dodatno olakšati intervencije. „Također, Centar za žurne službe projekt nam je koji se nadam da ćemo realizirati u bliskoj budućnosti.“, najavio je Zurovec.

320

VZ Grada Svete Nedelje je vatrogasna organizacija na području Grada koja objedinjuje i koordinira rad Vatrogasne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava: DVD Kerestinec, DVD Rakitje, DVD Strmec i DVD Sveta Nedelja. Operativno područje djelovanja im je Grad Sveta Nedelja koji broji 14 pripadajućih naselja, obuhvaćajući ukupnu površinu od 52,6km2, gdje živi oko 20.000 stanovnika. „Na godinu smo imali oko 200 intervencija, a ove ih imamo gotovo 500. Iz godine u godinu broj se povećava pa je i nas više i širimo djelatnosti“, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ivan Štimac. Predsjednik Vatrogasne zajednice Ivica Petravić istaknuo je kako su tijekom godina izuzetno puno radili po pitanju nabavke opreme i voznog parka, osposobljavanju i usavršavanju vatrogasnih kadrova te radu s djecom i mladeži kako bi im ostao zalog za budućnost.
"Današnju postrojbu čini 11 vatrogasaca, nedavno smo dobili vlastite prostorije, te smo otvorili i novu djelatnost servisa protupožarnih aparata.“, naglasio je Petravić.Rad s djecom i mladeži jedna im je od važnijih zadaća, kao i provedba programa rada s mladima i njihovo osposobljavanje i postupno uvođenje u aktivnosti društva.

320

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić istaknuo je kako je kako Zajednica može biti ponosna na sve svoje rezultate rada i na sve uspjehe u operativnom djelovanju i interveniranju, a samoborska gradonačelnica Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo zajedničkom susjedskom suradnjom. U sklopu programa obilježavanja dodijeljena su priznanja za poseban doprinos: Branku Čerkezu, jednom od osnivača i prvom predsjedniku VZ-a, Ivanu Čačkoviću, jednom od osnivača i prvom zapovjedniku VZ-a, Zlatku Ivančiću, jednom od osnivača i prvom tajniku VZ-a, Nevenku Čižmešiji, jednom od osnivača i prvom zamjeniku zapovjednika VZ-a te dugogodišnjem zapovjedniku Zajednice, Ivanu Člekoviću, jednom od osnivača i prvom predsjedniku Nadzornog odbora VZ-a, Krešimiru Turku, jednom od osnivača i članu prvog Nadzornog odbora VZ-a, Dragi Francetiću, jednom od osnivača VZ-a te Stjepanu Klemenčiću i Damiru Mareniću, članovima VZG-a.…. radio samobor

Post je objavljen 05.11.2023. u 14:00 sati.