Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

Marketing

31.10.2023. Dan osmi ...

Hello ekipa, dobro jutro!!

Jucer sam imala nekakvu drugaciju jutarnju rutinu pa je post isao navecer, danas se vracamo !

Dakle ... hvala Vam svima na podrsci za ispit ... odlicno je proslo i ja sam jako sretna ! Sada idemo dalje !
Puno sam napravila i sad samo jako dalje ! Ponosna sam jako na sebe .. i volim to sto sam napravila ... i osobno smatram da je to uspjeh. Fleksy i Galaksija ce mozda bolje to i realnije procjeniti ali ja sam prosle godine krenula uciti njemacki od 0 ... da bih sad dobila taj B2 certifikat ! Je li to uspjeh??
Da se razumijemo svjesna sam da taj B2 papir nije realni B2 jer imam jos jako jako puno za uciti i nije to realna razina to je razina za testove ... i oke .. ali ono ne mozes proc test ako ne znas bar nesto jel ??

Danas saljem mail psihologinjama ... pitati za misljenje i za savjet sto dalje ! Mozda mi pomogne ... svakako zelim raditi na sebi i svesti one ispade od jucer i sa mora na minimum ... i kad se pojave znat ih kontrolirat!

Prijateljica s kojom sam jucer pricala koja je imala a i jos uvijek ima samo manje te panicne napade mi je rekla da se ona skroz okrenula vjeri! I dalje nije onako neki fanatik, cura je predivna ... ali da, pronasla je spas i utjehu u vjeri !
Ja na prvu odmah imam toliki otpor prema vjeri ... jer i ovako imam jako kompliciran odnos. Ne volim kad me netko tjera i uvjerava u nesto sto ne vjerujem ! Nesto sto mi je toliko nebulozno ... i znam da cijeli svijet vjeruje ... u nekoga .. i vecina religija pociva na istim ili slicnim pricama. Nekad je bilo vise Bogova onda se sve svelo na jednoga za neke, neki su nastavili s vise njih.

MOLIM DA SE NITKO NE UVRIJEDI !!

Ovo nije vrijedanje omalovazavanje ili ne znam ni ja sto samo iznosenje moga misljenja! To ne znaci da ne postujem svaciji izbor i vjerovanje, svatko ima pravo vjerovati sto zeli i pronalaziti utjehu u cemu i kome zeli. I meni je to totalno legit!

Moje poimanje vjere pojednostavljeno :

Nekad davno imali smo velike vladare i mocnike kao sto imamo i danas. Tim mocnicima se nije svidao narod koji je radio stvari kako zeli i koji se bunio ili jednostavno nije bio poslusan! Veliki mocnici odlucise napisati knjigu koju nazvase Biblija i njome prikupiti sljedbenike koji ce biti skromni i poslusni i koji ce se boriti za njihova uvjerenja ... samo to ce biti vjera u nesto nevidljivo i neopipljivo i bit ce toliko snazno jer ce ti nametnuti osjecaj krivnje ako radis sranja koja oni ne odobravaju ili ako budes slucajno pokusao sumnjati u napisano ... kaznit ce te paklom !

Jako pojednostavljeno moje videnje vjere!

Kroz godine sam imala lijepa i ruzna iskustva sa Crkvom kao institucijom ... i nekako ne volim se osjecati kao u nekoj sekti u kojoj svi sjedimo gledamo u kriz ili jednog jedinog muskarca na oltaru koji nam kroz svoje propovjedi opet objasnjava samo svoje videnje i tumacenje te neke navodno super vazne knjige!

Htjela sam sad malo pisati o Platonu ali sam shvatila da ga od srednje skole nisam proucavala i da bi bilo jako glupo od mene sad tu napamet pisati neke cinjenice .. ostavit cemo to za kasnije ali znam da sam jos i prije nekako povezivala Platona i Bibliju, moralna nacela i pravila ....

Nadam se da postoje neka druga rjesenja osim Biblije i vjere za pronaci utjehu od ovih napada panike i anksioznosti jer mene vjera baca u jos vece dubioze.

I posto ovo ovdje sluzi kako bih sebi olaksala i lakse pratila tok misli, ocistila si glavu od suvisnih misli ovo sam ovdje napisala !

Jako mi smeta sto osjecam potrebu da vam se opravdavam i ispricavam. Trebala bih u startu krenuti od toga da Vi vec znate da ne zelim uvrijediti nikoga ili omalovaziti .. ali eto. Imam tu potrebu pisati pristojno da se slucajn o netko ne uvrijedi. Zivim za dan kad cu doci ovdje i napisati post bez da se brinem hoce li netko misliti o njemu da je totalno sranje i da pricam gluposti, ili ostati uvrijeden !

Danas H. zeli punjene paprike za rucak ... bolje da krenem kuhat !

Popodne idemo na Halloween ... K. ce biti vjestica ! Onda idemo prvi puta u ono skupljanje slatkisa po naselju ... hahahahahhahahaahahaahaah umrla sam od smjeha kad sam zamislila K. kako zvoni i kaze Trick or treat hahahahhhahahaa to sam vidjela samo na filmovima i prosle godine su nama zvonili na vrata ! Hahahhahahaa veselim se !
Ovdje sa ovim amerima su kuce bas bas sredene, velike paukove mreze po kucama zajedno sa paucima, kosturi i bundeve i sismisi i vjestice .. Probat cu danas fotkat neke pa Vam sutra stavim ovdje. Meni je sve sto je zabava odlicno ! Tako da .. uzivam !!

Zelim vam lijep dan !!

Pisem brzo ...

Post je objavljen 31.10.2023. u 09:14 sati.