Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matebalota

Marketing

Istina o ribarstvu i izumiranju vrsta u Jadranu

Od samog početka čovječanstva, prva izrečena laž, ne samo protiv Boga nego i čovjeka dovela je to isto čovječanstvo u društvo koje produžava svoju agoniju preživljavanja gomilajući laži. Nikad ih dosta.

Laž o ribarima, ribarstvu u Jadranu u nekim akademskim krugovima domaćih udruga za zaštitu okoliša, prouzročila je skretanje fokusa pažnje s pravog uzroka izumiranja bogatstvo vrsta u Jadranu na domaće ribare ( kakva slučajnost ? ). Još uže na domaće koćarice.
A broj domaćih koćarica je u velikom padu. Za usporedbu broj aktivnih koćarica Albanije je 2,5 puta veći od domaćih.

Za Boga miloga Plemenita periska nije ( gotovo ) izumrla u Jadranu zbog koćarica!

Prije spomenute domaće udruge za zaštitu okoliša nikada nisu podigle glas protiv tankera i kruzera koji ispuštaju kaljužne i balastne vode u Jadranu. Čiji su to tankeri i kruzeri? Koliko članova posade i gostiju kruzer u prosjeku ima? Koliko je to tona fekalija?

Zapazi ove činjenice!
Ispuštanjem balastne vode se vrši prijenos svih tvari i organizama u njoj na udaljene lokacije. Samo jedan kubični metar može sadržavati od 3000 do 10 000 organizama (alge, ličinke školjkaša, riba, puževa, rakova, bakterije, virusi). Organizmi ispušteni na ovaj način mogu biti invazivni za novi ekosustav, narušiti prirodnu bioraznolikost te postati izravna prijetnja ljudskom zdravlju.

Prosječno inteligentnom čovjeku nije teško povezati razarajuće činjenice. Jasan je uzrok izumiranju Plemenite periske kao i drugih vrsta u poluzatvorenom moru kao što je Jadran.

Domaće ekološke udruge izgleda nitko nije financirao kako bi podignule glas protiv tankera i kruzera u stranom vlasništvu ( gle čuda ! ).
Modus operandi, uništi svoje i predaj što je preostalo strancu u vlasništvo.
U duhovnoj klimi " jedimo i pijmo jer sutra nam je mrijeti " lako je 'razboljeti se' i 'umrijeti'.
Ribarstvo i vrste u Jadranu umiru. Ali ne umiru oni koji od laži prave istinu. Ni srama ni straha Božjeg nema u njima.

Post je objavljen 26.10.2023. u 13:56 sati.