Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ŠTO JE LIZ TAYLOR BILA U 19. STOLJEĆU, A ŠTO SU BILI NJENI MUŽEVI IZ 20. STOLJEĆA?

Listajući moju enciklopediju na talijanskom („Enciclopedia universale Garzanti“) koja je malog formata, te shodno tome ima i veoma male slike, uspio sam primijetiti zanimljivu sličnost francuske spisateljice Georges Sand (1804-1876) sa nekim... nije li to mlada Liz Taylor? I provjeravajući sličnost njihovih fotografija na internetu, doista sam došao do zaključka da je to stvarno ona, odnosno njena inkarnacija.
George Sand i Liz Taylor imaju, pored fizičke sličnosti (fizionomija), također i jednu karakternu crtu, a to je vrlo nestalan (i nesretan) ljubsvni život, sa mnogo promjena ljubavnih partnera. Sve inkarnacije partnera Elizabeth Taylor možemo pronaći uspoređujući slike njenih partnera iz 19. stoljeća sa slikama sedam muževa glumice.
Prvi suprug Liz Taylor bio je Conrad Hilton Jr., poslovni čovjek znan po hotelskom biznisu. Njegova je inkarnacija iz 19. stoljeća Louis Blanc, koji je po zanimanju bio političar.
Drugi je suprug Liz Taylor bio Michael Wilding. Radi se o britanskom glumcu. On je inkarnacija jednog francuskog pisca, koji se zvao Prosper Merimee.
Treći suprug bio je Mike Todd, američki filmski producent. Njegova je inkarnacija iz 19. stoljeća Gustave Flaubert, bio je to poznati francuski pisac novela.
Četvrti suprug bio je Eddie Fisher, on je 50tih godina bio poznati američki pjevač, sa nizom hitova na top-listama. Njegova je inkarnacija iz 19. stoljeća Felicien Mallefille, francuski novelist i dramski pisac.
Najpoznatiji, peti suprug Liz Taylor bio je Richard Burton (s kojim je dva puta bila stupila u brak), čuveni britanski i holivudski glumac. Za njegovu inkarnaciju iz 19. stoljeća ne možemo naći što je konkretno bio po zanimanju, ali se zna da je bio plemić, i imao titulu baruna. Zvao se Casimir Dudevant, i sa Sandovom je bio 8 godina u braku (ostali nisu, već su bili samo njeni partneri).
Šesti po redu suprug Taylorove bio je John Warner Jr., američki odvjetnik i političar. Njegova inkarnacija iz 19. stoljeća jest francuski glumac, poznat po nadimku „Bocage“.
I konačno, zadnji, sedmi suprug Liz Taylor je bio Larry Fortensky. Nekom je bilo čudno što se Taylor udala za nekog tko nije bio celebrity (Fortensky je bio građevinski radnik), te s kojim se „slučajno“ spanđala na liječenju od ovisnosti. No, on je u 19. stoljeću također bio njen partner. Ukoliko usporedimo sliku Larry-ja sa Google image-a u njegovoj crvenoj košulji i brkovima, tada možemo primijetiti veliku sličnost sa Julesom Sandeau-om, s kojim je George Sand bila napisala svoj prvi roman Rose et Blanche (1831). Nakon rastave sa suprugom, naime, Sand je došla u Pariz, gdje je imala kratkotrajnu vezu sa Sandeau-om, za vrijeme njihove suradnje na pisanju novele.
Mislim da je ovo, pored još par primjera, jedan od najboljih ako ne dokaza, a onda argumenata, u korist realiteta teorije o ponovnom utjelovljenju ili re-inkarnaciji.
LOUIS BLANC = 2 + 5 = 7
[1] CONRAD HILTON JR. = 4 + 7 + 3 = 14 = 5
--
PROSPER MERIMEE = 8 + 8 = 16 = 7
[2] MICHAEL CHARLES GAUNTLET WILDING = 4 + 4 + 4 + 5 = 17 = 8
--
GUSTAVE FLAUBERT = 11 + 4 = 15 = 6
[3] MIKE TODD = 3 + 1 = 4
--
FELICIEN MALLEFILLE = 4 + 9 = 13 = 4
[4] EDWIN JACK FISHER = 3 + 7 + 6 = 16 = 7
--
CASIMIR DUDEVANT = 6 + 8 = 14 = 5
[5] RICHARD BURTON = 9 + 8 = 17 = 8
--
BOCAGE = 21 = 3
[6] JOHN WARNER = 9 + 3 = 12 = 3
--
JULES SANDEAU = 9 + 7 = 16 = 7
[7] LARRY FORTENSKY = 9 + 1 = 10 = 1



Post je objavljen 16.10.2023. u 19:18 sati.