Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA SREDNJIŠKOLCIMA



UDALJENOST OD KUĆE DO ŠKOLE - PET KILOMETARA

Grad Poreč nastavlja s osiguravanjem naknada za svoje učenike, kako bi osigurao jednake uvjete i mogućnosti za obrazovanje, bez obzira na njihov socijalni status.

Gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić, mag. ing. aedif. je donio Odluku o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2023./2025, godinu, kojom se utvrđuju kriteriji, mjesečni iznos i način ostvarivanja prava sufinanciranja prijevoza učenika koji se školuju u srednjim školama.

Pravo sufinanciranja ostvaruju učenici koji dnevno putuju od mjesta stanovanja do mjesta školovanja, ukoliko im je prebivalište udaljeno najmanje 5 kilometara od srednje škole koju pohađaju, a upisani su u programe redovitog obrazovanja u jednoj o srednjih javnih škola sa sjedištem u Poreču, Bujama, PazinU, Rovinju, Puli ili Buzetu.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje je 10.11.2023. godine..

MJESEC PODUZETNIŠTVA

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, 18. listopada će u gradskoj upravi,u vremenu od 8 do 16 sati biti podjela knjiga s naslovom „Od zaposlenice do poduzetnice“. Zainteresirane Porečanke mogu doći u Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove na adresi Obala maršala Tita 4, Poreč ispuniti kratki upitnik i preuzeti svoj besplatni primjerak knjige.
Smisao je upitnika dobiti povratnu informaciju o interesu žena za poduzetništvo, te njihovo viđenje izazova radi kojih se teško odlučuju od zaposlenice postati poduzetnicom. Na taj način Grad Poreč želi prikupiti informacije o stavovima žena na području Poreča koje imaju interes i mogle bi postati uspješne poduzetnice.
Izvor: Grad Poreč (mzz)



Post je objavljen 16.10.2023. u 16:23 sati.