Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

CENTRI IZVRSNOSTI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE


MODEL RAZVOJA DRUGIH CENTARA U RH

Centri izvrsnosti Varaždinske županije 14. listopada su službeno počeli s radom. U 17 godina svog djelovanja postali su nacionalno prepoznati projekt po čijem modelu su se razvijali centri izvrsnosti u brojnim županijama i gradovima Republike Hrvatske, piše na portalu evaraždin.hr Ivana Bertović

PRENOSIM OVAJ INFORMATIVAN I ZANIMLJIV TEKST.


„Danas radi 12 centara izvrsnosti iz znanja i pet strukovnih centara izvrsnosti. U Prvoj gimnaziji Varaždin djeluju tri takva centra - Centar izvrsnosti iz informatike koji je najstariji , zatim Centar izvrsnosti iz biologije, kao i Centar za šah, rekla je ravnateljica Janja Banić.

Uspješan rad u Prvoj gimnaziji Varaždin poželio im je župan Anđelko Stričak te nadodao:
„S učenicima se mnogo radi, za njih se organiziraju brojni sadržaji, a u sklopu svake škole organizirane su zadruge i učenički klubovi i to je doista dokaz da se brine o svemu. Uvjeren sam da im Varaždinska županija kao osnivač daje jako dobre temelje“ rekao je župan Stričak.
Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek je naznačio kako je prije sedamnaest godina bilo 200 učenika, a tada je bio aktualan Centar izvrsnosti iz matematike.
„Danas smo upisali 760 učenika s kojima radi više od 150 mentora. To su brojevi koji sigurno zaslužuju veliko poštovanje i ovakav početak nove školske godine u radu centara izvrsnosti to i zaslužuje „ rekao je pročelnik.




Post je objavljen 15.10.2023. u 15:58 sati.