Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlicaodopaka

Marketing

Vesela subota :-))

Kultura u Zg i kako se svi žalimo da je nema dovoljno pa sam zato kulture prepuna :-)).

Pa onda dođe vikend i ne mogu izabrati, a nisam ni Schroedingerova mačka :-)).
Počela sam Ilica Q'Artom na Bundeku. Kako sad izgleda, Ilica Q'Art baš odgovara Bundeku, ali cilj je oživljavanje Ilice, ne Bundeka koji je zdrav, živ i napučen, sam' probajte šetati vikendom, bicikala, rolšuga, trkača k'o u priči :-)). Kaj je prelijepo :-)).
Nakon toga uz pucanje Topa, Tomislav Gotovac u novoimenovanom Prolazu Iličkog nebodera, projekt ovogodišnje Artpunkture. Uz nevjerojatne priče, prošetali smo sredinom Ilice, ruke u zrak i povik: Zagreb, volim te; te tako ponovili performans. Performans za siromašne, kako je jedan od voditelja napomenuo, zato što se nitko nije skinuo :-)).

Nakon šetnje, opcije su bile Park Otti Berger ili Dani otvoreniih ateliera, uz naglasak na Mediku.
Krenuh u Mediku, lutam tražeći otvorene ateljee pa bilo je tek pol' dva. Nađem, kad umjetnik mete pod :-)). Jedan od performansa Tomislava Gotovca je bio na Cvjetnom 80ih, nakon neke prezentancije voljene i neprežaljene izdavačke kuće Mladosti. Gdin Gotovac je po završetku skupljao smeće, čistio Cvjetni. Kako je sve čuvao, tako je sačuvao pregraču s tekstom o performansu, partviš i miščafl te smeće koje je skupio. I sad ide priča o smeću :-)).

Prilikom izložbe u Ljubljani, sve to je putovalo u Sloveniju i trebalo se vratiti. Trebalo, jer na povratku, hr carinik nije dao hr smeću natrag u Hr :-)). Ostalo je u Ljubljani, donirano Modernoj galeriji. Nakon toga dolazi izložba u Ateni i Pregača za čišćenje javnih površina, uz koje ide to smeće. No frks, smeće će iz Lj doći do Atene. I tako se angažiraju prijevoznici, oni naprave osiguranu kutiju, spužva iznutra, protuvibracijske spiralice i sve kaj treba, kad ih u ljubljanskoj Modernoj galeriji dočeka smeće :-)). Koje je putovalo u Atenu pod punom zaštitom :-)).
I Medikin umjetnik mete :-)).

Nakon još ponekih ateljea, 9. reli po galerijama, fantastičan k'o i uvijek :-)). Izdvojila bih ULUPUHovu galeriji u Ilici 13, prvi kat s Licitarom, ote pogledat' :-)). Isto tako galerija Karas ima Pop Porn, više nego zanimljivo :-)). Završetak je bio u galeriji Kranjčar, uz vino koje sam više nego zaslužila i prekrasnu Nelu Simić, voditeljicu svih devet relija :-)).

Od 9 do 22 ... :-))
Kulture puna :-)) ...
I prepuna :-)) ...

Post je objavljen 15.10.2023. u 09:20 sati.