Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

Marketing

13.10.2023. Skolovanje !!!

Hjaoo ekipa ...

evo sam nekako preplavljena osjecajima pa zelim odmah tipkat da si oslobodim prostor za disanje !!

Od pocetka:
jucer sam dobila SMS u kojem me podsjecaju na neki termin u Agentur fur Arbeit ( po naski Biro, Zavod za nezaposlene jel). Reko kad sam ja dogovorila bilo kakav termin pa me se podsjeca? NIsam a bome nisam ni postu dobila ni papirnatu ni elektronsku u kojoj me se obavijestava da bih se trebala nacrtat danas u 9:15 tamo.
Posaljem ja mail osobi s kojom sam zadnje komunicirala tamo i pitam lijepo sto se dogada kakav termin??
Dolazi mail od druge osobe i kaze samo dodite pa cemo razgovarati.
Oke .. doci cu!

Jutros pozurujem K. na putu do vrtica kako ne bih zakasnila u grad na razgovor i kad sam ostavila K. shvatila sam da nigdje nije napisana adresa gdje ja to imam termin.
Naime ovdje imaju dvije te Agenture koje su zaduzene za mene i bila sam i u jednoj i u drugoj i nakon SMS-a sam pisala zeni koja radi u Gradu, dobila odgovor od zene koja radi u drugom Gradu i onda shvatila da ja nezz gdje trebam.
Napisala mail, zvala .. nitko nista i odlucila ipak otici u ovaj blizi Grad!


Dodem, kaze zena da da kod mene ... i kako to da niste pismo dobili??
Reko iskreno ne znam ali eto nisam .. a i da jesam vjerojatno bi se sasrala jer mi je to automatska reakcija na bilo kakvu sluzbenu postu (msm da je to Balkanski sindrom).
I krene ona kao oke ajmo sad malo kakvi su vasi planovi .
Pa sad ja njoj lijepo ispricam i napomenem da idem u HR na 2 mj ko prava balkanka jel ... pa da sad nekako bas ne mogu posao ali kad se vratim kad bih odmah sutra mogla pocet radit bilo bi vrh i onda samo do tog mog Ausbildunga kojeg sam si zacrtala ...
Kaze oke kakav Ausbildung zelite ?
Pa Kauffrau für Büromanagment ( ja bi rekla po naski neka malo ozbiljnija sekretarica - veci obim posla i vise odgovornosti i meni samo stepenica blize onome sto ja zapravo zelim - i to sam joj rekla jel).

A ona na to ko iz topa A jel bi zeljeli raditi kod nas u drzavnoj firmi??

Ha! Drzavna firma! Balkanski san u Dojclandu kako je rekla moja N.

Paa ...mozda!

U Agenturi imaju studijske programe i te Ausbildunge bas za njihove poslove jel .. i to su dualni studiji i ausbildunzi sto znaci radis zaradujes pare i to u Agenturi i studiras jel ... i kad zavrsis imas posao kod njih .. za stalno. Imas 30 dana Urlauba i placa za vrijeme studija ti je skoro 2000 eura .. a kasnije raste naravno s time da imas i te neke Bozicnice i tako te dodatke ....
Na kraju je takoder rad sa ljudima i sa firmama ... i svodi se na ono sto sam i htjela raditi tj, u istom je kosu to sve skupa.

E sad .. moje pitanje kojeg se nisam sjetila kad sam bila tamo je sto ako se preselim u drugu pokrajinu? Sto ako se preselim u drugu drzavu? Sta mogu s tim bakalarskim studijem raditi negdje dalje ?? To ostaje istraziti.
Inace, jako zanimljiva ideja. Osobno sumnjam da je losije nego raditi kod privatnika ili u nekoj velikoj korporaciji .

I tako kaze ona meni molim Vas da se prijavite i da posaljete te Prijavnice jer smatram da biste se jako lijepo uklopili tu kod nas i da bi vam se ovaj posao svidio. A ja si kontam pa bome bi mi se svidjela ideja da imam 5min do posla i da imam vise od 2000 eurica netto pluuus da sam Bakalar koji mi je dva puta izmaknuo iz ruke jer sam bila mlada i debilna.

Reko moram napisati neku dobru prijavnicu i lijepo se predstaviti .. kaze ona pa jel znate? Hmmm pa potrudit cu se sta cu. A jel biste mozda htjeli na neku edukaciju kako se pise to sve skupa? Pa da odete da vam oni to napisu onako kako je njemcima drago da citaju?
Paaaa mozee sto da ne, nije da imam pametnijeg posla nego se pozabaviti time.

Oke oke evo vama jedan Gutschein/Vaucer pa vi lijepo tu ti tu nazovite pa ce oni to rijesiti i samo molim vas prije urlauba posaljite prijavu. Nakon Urlauba cemo rjesavat neki privremeni posao .. to cete mi reci gdje biste voljeli pa da potrazimo.

Oke nema beda ... to cemo poslije :)

Plus sto mi je kroz cijeli razgovor milijun puta rekla kako odlicno pricam njemacki, kako ne moze vjerovati da ga ucim samo od prosle godine i kako se bas mora jako potruditi da bi cula moj naglasaak! Kaze odlicni ste i odlicno vam ide i trebate samo tako nastaviti.

Ljudi moji !! Mozete li zamisliti koliko meni to znaci ? Koliko meni znaci cuti od pravog Njemca da pricam odlicno njemacki? I znamo svi i svjesni smo da ima tu gresaka i da ima jos puno za raditi ... ali ovo sada i ovo do sada da je odlicno !!!
Plus zena je nekoliko puta ponovila i ZAMOLILA da se prijavim kod njih ...

E sada ja ne znam je li to odlican posao ili je to uzas posao .. ja znam ono sto pise na internetu i ono sto vidim iz iskustva kad idem tamo. I to je sve ruzicasto.

I dalje ostaje pitanje sta jos mogu nakon toga raditi i hoce li me uopce primiti.

Razgovor samnom je jedno kad me vidis pa sam pristojna nasmijana cista uredna i mirisljava ... a drugo je kad vidis samo moje papire i moju namjestenu sliku !!

U svakom slucaju ako itko ima nekakva saznanja i infose (Fleksa i Galaxy ? ) javljajte mi i pisite sto mislite!!

Ja cu ako nista drugo napisati te prijave i zivotopise pa cu ih imat i za slati na ostala mjesta i u ostale firme !!

Na kraju ce sve biti kako mora biti! Ali moje je da dam sve od sebe i na napravim sve sto mogu napraviti !!

Vizualiziram sebe, zdravu, zgodnu, lijepo obucenu kako vozim neli lijepi auto kuci s posla s osmjehom na licu i parkiram pred kucu s dvoristem u kojem se igraju K. i sekica (bit ce jednog dana nakon sto zavrsim taj studij od 3 godine :D ) i sretna sam i mirna sam i lijepo je. D. je isto tu da ne pomislite nesto lose jelte! To je moja vizualizacija zadnjih godinu dana! Manifestiram ... Vizualiziram ... To su one neke moje materijalne stvari ... ima i drugih vizualizacija i manifestacija ali danas ne pricamo o njima !!

Pisem brzo ... sad idem jos malo uzivati!!

Pisite mi !!

Post je objavljen 13.10.2023. u 12:08 sati.