Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

O KNJIŽEVNOM DELU ''POSLEDNJE VENČANJE'' DIANNE DIVERNO


Roman ''Poslednje Venčanje'' Dajane Diverno iako napisan davne 2009 godine (tokom proleća) doživeo je neki svojevrsni mali uspon tokom leta 2023 godine, tako što je kao krajnje otkačeni scenario za film u kom preovladava crni humor, dobio nekoliko lepih filmskih priznanja. O njemu smo već dosta pričali a i ispostavlja se da je uspeo da se iskristališe i postao je kao neka vrsta književno značajnog oruđa u rukama samog stvaraoca, pa nam tako prikazuje Dajanu kroz prizmu crnog, rekli bismo i prvoklasnog humora, kog bi kao realizovani film sigurno dočekali mnogobrojni slojevi uzrasta gledatelja.
Za očekivati je da se autorica dodatno posveti prezentaciji ovog dela, bilo kao scenario za film, bilo kao roman, tako da se nadamo dodatnim propratnim temama i jednog i drugog književnog bisera (scenarija i romana) kroz prizme onog što je trenutno moguće u rukama same autorice - filmski festivali i intervjui na nekim portalima, kao i video prilozi.
Takodje, smatramo vrlo bitnim i značajnim pomenuti da bi se autorici Dajani Diverno preporučilo da napiše još po neki scenario sličnog žanra, koji bi odnosio brojne uspehe na filmskim festivalima i koji nam autoricu približava i kao veselu i radosnu osobu, što u biti svega ona i jeste. Tako već kroz samo ovo delo vidimo Vendi Braun i njene muževe, koji su svi uglavnom skončali pokojni, i gde se vrhunac svega ogleda u krajnjem rušenju aviona negde u pustim delovima Texasa, gde je samo ona proživela s svom propratnom ujudurmom koja prati svaki završetak njenog braka. Pa tako je već i čuvena rečenica Vendine tetke Beki, na konstataciju da s svakog venčanja za tri meseca svi uvek idu na sahranu, koja kaže : '' Nekako to već postaje porodična tradicija!''

Uglavnom, autorici bi bilo od velikog iskoraka da prezentira ovo delo, kroz sva moguća sredstva savremenog i modernog oglašavanja, kako bismo što pre videli ovo delo na filmskom platnu.

Post je objavljen 10.10.2023. u 12:34 sati.