Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelightoftheuniverse

Marketing

Rasti u spoznaji je put učenja …..

Sjedio je tmurnog pogleda. Mogla se osjetiti tišina. A onda me je pogledao i rekao – Odlučio sam da vas prepustim vašoj volji. Ona je takva kakva jest. Tako je razarajuća. Depresivna. Odlučili ste se uništiti. Svjesno. To je najbolnije u cijeloj priči. Vaše devastirajuće stanje bit će moja bol unutar mene. Ali, ja je moram osjetiti i prebroditi. S puta na koji ste krenuli, nitko vas više ne može odvratiti. Nekad roditelj mora dopustiti djetetu da pogriješi. Puno puta sam vam to dopustio nadajući se da ćete nešto naučiti. Ništa niste naučili. Stalno se vrtite u začaranom krugu. Tako će biti i sada. Dok god ne shvatite korijen zla, zlo će vas pobjeđivat. Zlo će upravljati vašim životom. Ići ćete linijom manjeg otpora i zlo ćete personificirati. Tako je lakše, jer ćete se osjećati bolje jer je ono izvan vas. No, kako ono može biti dio iluzije? Kad gledate u ogledalo, zar ono što vidite je izvan vas, pitam vas? Naravno, nije. Dok god mrziš sebe, mrzit ćete. Dok god si ljut, na tebe će se ljutiti. Što je tvoja emocija jača, to je povratni efekt tome snažniji.

U kršćanskoj molitvi se kaže – Budi volja tvoja. No, shvaćaš li da je i to tvoja volja? Kako ćemo hodati istim putem ako se ne razumijemo? Ako ne djelujemo zajedno u istom cilju? Ja mogu brinuti o vinogradu. Zalijevati trsove. Ali, što ako postoji nesklad između plodova, trsova i mene? Što onda? Tko je na dobitku? Nitko.

Da li me razumiješ – upitao me je.

Rekoh – da. Tad sam zašutio.

P.S.

Ljutito se okrenuo prema meni i kaže mi - jedan može promijeniti samo sebe. Dvojica će promijeniti trećeg. Njih sto će promijeniti tisuću. Njih tisuću će promijeniti njih pola milijuna. Shvaćaš li proces promjene? Mijenjaš sebe da bi mjenjao druge. Nema drugog puta.


Post je objavljen 09.10.2023. u 22:21 sati.