Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Knjiški moljac

Ema Marača i Izabela Šegedin, junakinje radijske hit emisije Knjiški moljac na prvoj seansi uživo u prostorima KIC-a!

Čežnja je opet in - barem ako je suditi po zakutcima interneta!

Suvremeni način života koji potiče izolaciju i usamljenost, društvene (ne)prilike i minula pandemija postavili su temelje za val memova naglašeno girly perspektive koji tematiziraju čežnju, žudnju i druge emocije iz sfere sanjarenja o nježnosti.

Takve i slične pojave su voditeljice ove seanse, Belu i Emu, potakle na razmišljanje: kako i zašto čeznemo? Kako se čežnja prikazuje na malim i velikim ekranima, od naših mobitela do kino platna? Koji je recept za neodoljivo čeznutljiv meme?

Knjiški moljac je emisija o književnosti i pop kulturi gdje urednice i voditeljice Izabela Šegedin i Ema Marača primjenjuju komparatističko-teoretsku perspektivu na sve oblike narativnog izražaja koji im se dopadnu, a možete ih uhvatiti srijedom od 19:00 na valovima Radio Studenta iliti na 100.5 megaherca!

Seansa je startala u ponedjeljak, 2.10. u 19:00 u KIC-u, Preradovićevoj 5. I bila je odlična!

Djevojke su nas provele kroz čežnju u književnosti, na filmu, čežnju iz feminističke perspektive, o tome koliko često i što sanjamo....Srećom pa nisu bile uštogljene i skroz ozbiljne - jer bi bilo suza. I to puno!

A kad sam ih vidjela, pomislila sam: ma gle mladih cura, što one znaju....Znaju sve! Filozofiju, psihologiju - koju su divno povezale temom...Držale su pažnju u najboljem smislu dva sata! Ako ih negdje ugledate - brzo sjesti, upoznati i poslušati. Krasne su!

Evo fotkica:

IMG-20231002-190843-HDR

IMG-20231002-190921-HDR-2

Čežnja rijetko kada bude zadovoljena, ali oni leptirići i sreća koju zamišljaš,svoju čežnju prema nekome ili nečemu je nezamjenjiv osjećaj.

Ljubim vas!

Ps: Pronašla sam u Mulleru danas. Odrasla na Mačjim jezicima - kako to zovu u Slovačkoj. Najbolja mliječna čokolada. Rasplakala sam se.....Sjetila bake .. Mačacie jazyčky..... Sreća: osvojila dam na Faceu divnu zbirku poezije Malen i stolnu lampicu. Toplo oko srca! Kad stigne, javim.

IMG-20231003-032345-HDR-3

Post je objavljen 03.10.2023. u 02:43 sati.