Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ŠTA SE SVE DOGODILO ZA 15 MESECI?

Početkom Jula 2022 godine Dajana Diverno je počela da objavljuje svoje književne radove putem Digital 2 Drafta. Od tada je, u periodu od petnaest meseci, objavila manje-više oko 60 književnih bisera, na raznim jezicima i u raznim formatima. Autorica je pored književnog stvaralaštva, objavila i 26 scenarija za film, a i osvojila je nekoliko lepih filmskih nagrada. Postala je član i zanimljivih filmskih društvenih mreža koje aktivno rade na povezivanju scenarista s filmskim festivalima...
Znači govorimo o jednom kratkom vremenskom razdoblju od nekih 15 meseci gde je predstavljen književni rad, scenariji za film, autorica se povezala s nekim filmskim festivalima u svetu (a trenutno saradjuje s oko 30 filmskim festivala), a pozivaju je da nastavi s svojim radom i u Budimpešti, Parizu, Njujorku i Londonu... U razdoblju od godinu i pol Dianna Diverno je aktivno delovala mogućim sredstvima prezentacije svog stvaralaštva u svetu, i taj dodir s širokim sredstvima moderne svetske digitalne kulture, u kratkom vremenskom razdoblju, označava i jedan značajan skok u njenom kreativnom stvaralaštvu.
Uspeh u svetu filma se realno gledano retko dešava baš preko noći, potrebno je tu mnogo napornog rada i ulaganja, kako bi se napravio značajan pomak. U njenom slučaju jedan od velikih nedostataka jeste i taj što ona ne živi u velikim, svetskim, filmskim centrima, kao što su to - Njujork, Holivud, Pariz, London i ostali - što u mnogome utiče na to da se ona ne može fizički kretati medju krugovima gde se kreću filmski producenti i režiseri, tako da bi joj bilo uistinu od srca preporučljivo da razmisli o tome da se se preseli na jedno godinu dana u neki od tih gradova kako bi sav njen rad krenuo malo bržim smerom i tokom.
Veliki korak jeste napravljen, ali pored tog što je štrajk scenarista u Americi završen, mislimo da se uz aktivnu ponudu i prodaju scenarija, može mnogo tog dodatno unaprediti i s njenim boravkom u nekom većem gradu koji je centar filmskih zbivanja.

Post je objavljen 03.10.2023. u 02:10 sati.