Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izgubljenaugalaksiji

Marketing

Nikad nisam bila zmija otrovnica

Prije osam godina sam sjedila u bjelovarskoj gimnaziji i jedva čekala da mi njemački "nikad" ne bude trebao u životu jer "nikad, ali nikad" ne bih živjela u Njemačkoj. Da, nisam znala cijeniti znanje. "Zaljubljeno" sam letjela samo za svojim predmetom i zaboravila da zatvaram važna vrata. No, kao što to često biva, "nikad" je postalo stvarnost.

"Vama je lako, vi ste u Njemačkoj. Vi nemate pojma." - priznajte, vi koji ste u inozemstvu, sigurno ste čuli slične izjave. Otprilike tako nekako obično zvuče.

Bez brige, nije nas dočekala limena glazba i Angela Merkel s transparentom: "Bravo, vi ste došli!". Neće ni vas dočekati Olaf Scholz ili neki drugi svjetski Olaf.
Nigdje ne teče med i mlijeko. Bez rada, truda i strpljenja nema ništa; ma gdje god bili.

Prije odlaska na rad u inozemstvo, jako dobro pazite na lažne ponude s društvenih mreža. Nisu rijetki ni "poznanici" koji se više ne jave, a radnik je stigao. Ne pristajte na nikakve novčane uplate za "kupnju novih računala". Sigurno biste postali nova žrtva financijskog kriminala.

Naš odlazak prije tri godine je prošao stresno. Planirali smo proces više od osam mjeseci. Odmah po dolasku smo shvatili da posla nema, a smještaj nam ne može biti adresa. Nikad neću zaboraviti taj mučan osjećaj, cijelu "priredbu" i zloćudne razloge zašto bi netko takvo što uradio. Drugi dan smo izašli na ulicu te pronašli i dogovorili sve novo. Vraška sreća i lude glave! On se htio vratiti kući, a ja koja nisam ni bila za odlazak u inozemstvo sam rekla - "Šuti i trpi, doma više ne idem!". (P.S. Prepristojno sam ovo napisala. Inače ne psujem, ali tada sam bila zmija otrovnica.) Najgore mi je bilo što je to priredila osoba kojoj sam posvetila deset godina svog života u Hrvatskoj. I to sam si sama kriva, dobro mi je mater govorila da joj se ne sviđa iz stotinu razloga. Možda joj je krivo, možda nije, ne želim saznati jer mi je mir predragocjen.

Neki nas razočaraju, neke mi razočaramo, raziđemo se radi loše energije, nerazumijevanja i različitih životnih ideja, ali učiniti drugome namjerno zlo je nepremostivo.


300

Post je objavljen 22.09.2023. u 02:02 sati.