Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

PANDORA’S BOX – PJESMA OMD POSVEĆENA LOUISE BROOKS

Louise Brooks sam bio spominjao prije nekoliko mjeseci, u postu u kojem sam pisao o današnjim inkarnacijama djevojaka Humphreya Bogart-a. Duet OMD je ovoj glumici posvetio jednu pjesmu iz 1990. godine, koja se zove “Pandora’s Box”. Kako je došlo do ove konekcije u tekstu pjesme, čiji je autor opet Andy McCluskey?
“Born in Kansas on an ordinary plain
Ran to New York but ran away from fame
Only seventeen when all your dreams come true
But all you wanted was someone to undress you
And all the stars you kissed could never ease the pain
Still the grace remains and though the face has changed
You're still the same
And it's a long long way from where you want to be”
Dakle, pretpostavio sam da je i Andy u svojem prethodnom životu morao živjeti u Kansasu. I to se doista ispostavilo točnim. Jer, on je inkarnacija novinara I pisca Alfreda Damona Runyon-a, koji je rođen 1880. u gradu Manhattan u Kansasu. (Brooks je bila rođena 1906. također u Kansasu, u gradu Cherryvale.)
Oboje su se bili preselili u New York. Doduše, Brooks je tamo samo povremeno živjela. (Kratko vrijeme nakon što se preselila, postala je Bogey-eva djevojka, odnosno 1924. Godine.) Runyon je možda bio na neki način opsjednut tom glumicom, pa je zato, u ovoj inkarnaciji, njoj posvetio pjesmu “Pandora’s Box”. Runyon je dakle radio u New Yorku kao novinar, gdje je i umro 1946. godine. Da li su se poznavali Runyon i Brooks? Moguće, mada se na webu to ne može pronaći.
U svakom slučaju, ovo predstavlja vezu sa prethodnim životom. U njemu su i Brooks, i Runyon iz Kansasa došli u New York. Mislim da nema sumnje da je pisac bio zaljubljen u glumicu, u svojoj prethodnoj inkarnaciji.
I drugi član OMD, Paul Humphreys bio je u prethodnoj inkarnaciji rođen u Kansasu, kao John Stuart Curry, i bio je po profesiji slikar. No, njihovi će se životni putovi spojiti tek u slijedećoj inkarnaciji, kada će snimiti singl posvećen glumici Louise Brooks, s kojim će doći na britanski top 10 1991. godine.
--
ALFRED DAMON RUNYON = 5 + 3 + 8 = 16 = 7
GEORGE ANDREW McCLUSKEY = 7 + 5 + 3 = 15 = 6
--
JOHN STUART CURRY = 9 + 2 + 5 = 16 = 7
PAUL HUMPHREYS = 9 + 11 = 20 = 2


Post je objavljen 20.09.2023. u 18:59 sati.