Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

NEVJEROJATNO – KAKO SU SE CELEBRITY-JI SA POTONULOG BRODA “TITANIC” INKARNIRALI KAO ČLANOVI BENDA “TITANIC”

Iako sam do sada već imao dosta senzacionalnih otkrića u vezi inkarnacija sa konekcijama sa geografskim i osobnim imenima, ovo ovdje ide u red do sada najvećih, pa i najčudnijih. Kada sam doznao za norveški bend “Titanic” iz 70tih, odmah sam pomislio na moguću vezu članova benda I učesnika zlosretnog putovanja iz 1912. godine.
Bio sam siguran da ću nešto pronaći, ali nisam znao što. Naime, pitao sam se, prije nego li sam uopće počeo uspoređivati fotografije, da li se radi moguće o inkarnacijama slavnih osoba, koje su putovale brodom, ili pak članova sastava, koji je zabavljao putnike. Mislio sam, više sam za opciju inkarnacija celebritija, nego li članova benda (jer oni sami, ipak nisu bili veliki celebritiji).
I ispalo je da sam bio na dobrom tragu, jer od pet originalnih članova grupe “Titanic”, njih četiri bili su celebritiji sa tog broda, uključujući i kapetana, koji se u novom životu pojavljuje kao – bubnjar grupe Titanic, imenom John Lorcke. Čuveni magnat, John Jacob Astor se inkarnirao kao – svirač udaraljki, Kjell Asperud, dok se Benjamin Guggenheim inkarnirao kao – pjevač sastava Titanic! Za klavijaturama benda se inkarnirao biznismen-graditelj brodova Thomas Andrews, dok je jedini član brodskog banda (J.L.Hume) bio Janne Loseth. Zanimljivo je da se bendu “Titanic” kasnije priključio čovjek koji je bio bandleader, vođa malog orkestra na brodu, u novoj inkarnaciji John Williamson, koji je doduše bio samo kratko vrijeme sa grupom “Titanic”.
Grupa “Titanic” imala je najveći uspjeh sa singlom “Sultana”, došavši do 5. mjesta britanske top-liste u listopadu 1971. Godine.
JOHN JACOB ASTOR IV = 9 + 5 + 8 + 7 = 29 = 11
KJELL ASPERUD = 5 + 11 = 16 = 7 (percussions, vocal)
--
JOHN LAW HUME = 9 + 1 + 2 = 12 = 3
JANNE LOSETH = 8 + 9 = 17 = 8 (guitar, vocal)
--
BENJAMIN GUGGENHEIM = 6 + 4 = 10 = 1
ROY ROBINSON = 1 + 5 = 6 (lead singer)
--
EDWARD JOHN SMITH = 4 + 9 + 8 = 21 = 3
JOHN LORCKE = 9 + 4 = 13 = 4 (drums)
--
THOMAS ANDREWS = 6 + 8 = 14 = 5
KENNY AAS = 9 + 5 = 14 = 5 (keyboards)
--
WALLACE HENRY HARTLEY = 4 + 9 + 3 = 16 = 7
JOHN WILLIAMSON = 9 + 7 = 16 = 7


Post je objavljen 18.09.2023. u 12:43 sati.