Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

SJEDIM I GLEDAM...

Ima onaj stari vic o Muji koji sjedi i razmišlja!?
Ali Mujo kaže; Jok bolan, samo sjedim


Sjedim i gledam u daljinu...sve do Mongolije..vidim one njihove travnate krajobraze, one planinske prijelaze...vidim jednog čovika u bilom (a nije Hajdukovac) koji je došao posjetiti 234 katolika u toj zemlji (dobro nisam baš precizan, možda 435)
Lijepa gesta, sliči na onu "nerazumljivu" priču o jednoj izgubljenoj drahmi ili ovci...
Neka je naš Pape otišao, to je lijepo od njega..
Ali ovako kad gledam izdaleka...malo mi je čudna izjava jednog biskupa RKC, na pitanje o odnosu s Kinom, o jednoj od najrigidnijih komunističkih država u stilu da postoje dobri kanali za sporazumjevanje...
Koliko sam upoznat, katolici u Kini, ne samo da nemaju nikakva prava nego su i fizički ugroženi a njihova "kobajagi" vlada je zabranila katoličkim biskupima dolazak u Mongoliju
Pa se ja onako neinformiran pitam koji su to "kanali" za dijalog i koji su to argumenti u sad već pomalo suludoj diplomaciji...koja zagovara tzv. "mirna rješenja"
Nema mira između anđela i đavala, nema mira između Crkve i Komunističke partije..nema mira s duhovnim nasilnicima raznih pederskih i možemo agendi
Zmiju treba satr dok je mala..sve ostalo su priče za djecu i gluplju omladinu

Eto, sad sam legao ko one krmače iz Flexina bazena, jedem Hanutu (obožavam ju..valjda Ipsy ne će čitati) i pijem Jacobs caffe..i tako iz udobne fotelje seruckam o belosvetskim problemima..

Supatnik mi neće okrit recept za manistru s lososom..tako da ću u petek udarit po nekom rižotu s kozicama...

Ovo o hrani sam ubacio jer sam povodljiv...jer osim što se uglavnom pišu gluposti i "teška poezija" najstrastvenije se piše o gablecima..

Na kraju!
Ne izpričavam se nikome i živo me boli uvo za druge i drugačije i kao " veliki" Rade K. -Milost ne tražima ni ti vam je dao!

Živio samoupravni socijalizam i Radnike na sveučilište!





Post je objavljen 06.09.2023. u 15:10 sati.