Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ffp2

Marketing

Plutajuća krmad

Prošlog vikenda vratilo se sunce.
I zapičilo odmah na 28 do 30 stupnjeva.
A s njime se skakajuća mulad i plutajuća krmad vratila na onaj moj divni prazni bazen iz jednog od prošlih postova.

Skačuća mulad manji je problem.
Smeta ali nema volumena.
Plus je brzo, pa kako se pojavi pred tobom tako i nestane.

Ali plutajuća krmad...
Nedepilirane skojevke, glavate želve, idioti i nevine blogerice skupa su kurac od ovce Gregora prema tom fenomenu.

Riječ je o biću uglavnom ženskog roda, iako ima i muške krmadi no u daleko manjem broju i opsegu, kojoj je doktor savjetovao plivanje.
No zaboravio joj je objasniti da se pod plivanjem ne podrazumijeva 45 minuta močenja u vodi, po mogućnosti u grupama sa dva do četiri slična krmeta, pa tako plutajuća krmad zauzme rub bazena i tamo ogovara susjede, muža, nevjeste ili još gore - plutajući u grupi blebeće u nekakvom nazovimo to pokretu.
Pa ti plivaj izmedju njih.

Jedini način borbe protiv navedene pojave je zaplivati u smjer izmedju njih, posebno kad plivaš prema njima i pritom ih mlatnuti nogom, kao joj pardon, bilo je namjerno.
Ali ni slučajno stati i izviniti se jer bi krmad mogla pomisliti da je u pravu i nastaviti na isti način.
Ne, bitno je mlatnuti je bez isprike, tako da bude zgrožena ko blogeri svakodnevno iz različitih razloga, pa se kod slijedećeg susreta makne s puta.

Dobra stvar plutajuće krmadi je da se od premalo kretanja kad tad počne smrzavati pa prijedje na klupicu na suhom, na kojoj nastavlja s ogovaranjem.
Loša stvar je da taman se riješiš jedne grupe, a ono stigne nova.
I sve kreće iz početka.

Nažalost ova sezona plivanje nije uspjela proći bez, kako bi to Švabe popularno rekli, eklata u kojem je aktivno sudjelovalo dvoje plutajuće krmadi i moja malenkost a pasivno agresivno neki jadnik na viagri koji je nastupio kao moralna podrška krmačetinama, valjda se nadajući da će mu se neka od njih smiliti.

Plivam ja tako svojih 30 staza po 50 m, kad mi se nasred moje staze nasere dvoje plutajućih krmača na razmaku od 2m, blebetajući i očekujući da plivam slalom oko njih.
A ja baš izmedju.
Posebno iz razloga što me jedna svojom u žuto pofarbanom glavurdinom podsjetila na ljubljenu svekrvu.
Ma pljunuta, samo Švabče.
Počelo se to nešto bunit ali odplivam ja dalje bez stajanja.
Kad na povratku nazad, ide krme prema meni i lovi me za rame.
"Šta me hvataš krme ludo?" kažem ja njoj na hrvatskom.
Počne ona meni nešto srati da šta ja imam plivat izmedju njih.
A ja njoj da koji kurac ona misli da nekoga zanima njeno blebetanje, ako ima za ogovarati susjede, djecu i rodbinu nek ide van pa na klupi drobi do mile volje. Bazen je za plivače a ne za babuskare koje tu dolaze smetati umjesto da odu na kavu i kolače pa tamo klepetaju i nisam ja došla tu vozit slalom nego plivat.
I otplivam dalje.

Ali nije tu stala priča.
Otplivam ja svoje staze i izadjem van a krmadi se pridružile još dvije jednako gadne vještičetine plus onaj jadnik na viagri, koji je svoj kurac i bilo čiju 3,14159čku zadnji put vidio dok je još Helmut Schmidt bio na vlasti.
I bleji jedna od njih u mene.
Jedna s baš gadnim žutim zubalom, strašno nešto, Fernandel bi ju odmah angažirao da mu glumi sestru kad bi još bio živ.
Bleji zubatäo krme u mene, blejim ja u nju i krenem prema manjem vrućem bazenu i kažem joj u prolazu: ""Šta blejiš svrako stara?".
Postavim se taman lijepo u položaj da izmasiram križa, kad evo ti nje opet s onim krmetom što sliči na svekrvu i jadnikom koji se davno oprostio od svojeg doljnjeg mozga.
Pita ona mene na stravičnome lokalnome dijalektu da šta sam ja njoj to rekla?
Reko žao mi je, nisam vas razumjela, možete mi to ponoviti na njemačkom?
I okrenem joj guzicu, uz kratko "odjebi", dok su svi troje dalje još nešto dobacivali tipa, koji bezobrazluk ili nešto tome slično.
Ne bi me čak čudilio da su poslali mail blogiju i tužili me, zgrožene kako to može biti na top listi.

Sad ih imam na piku.
Imaju i one mene ali još nisu svjesne s kim su se zakačile.

U nedjelju su opet smetale na bazenu i to u 4-strukom izdanju, pa sam na njemačkom prokomentirala pred jednom trećom koja je dobra sa njima: A vidi naših specijalistica za plivanje i Hochdeutsch (njemački književni jezik), kako su se razbacale po cijelom bazenu.
Znam da im je ova koja je to čula prenijela.

Naravno da stare plutajuće svrake ni danas nisu falile na bazenu, moraju mi uljepšati baš svaki boravak tamo.
Lijepo mi je rekao Tigi da ne hvalim toliko bazen jer svašta se na bazenima po Njemačkoj dogadja, previše je na njima kojekakvih testoteronski nabijenih došljaka nenaučenih na njemački red.
Nadam se da će plutajuće svrake kad tad naletili na nekog od njih pa da im zvizne jednu preko nosa pa neka ih onda brani onaj njihov jadnik na Viagri koji je čkupi sreo zadnji put sedamdesetiprve u doba ljubaznih i pokornih gastarbajtera, kojini sad gnoje o tome kako Švabo cijeni rad i radnika.
Cijeni on stari svoj obješenj qurac.

U očekivanju dolaska ljubaznih momčića sa Bliskog istoka na naš bazen (mogu i BBB, ionako sve to dopliva u Njemačku preko Grčke) što je daleko manje zlo od plutajuće švapske krmadi žutih zubiju i glave kao moja svekrva, napisala sam recenziju na googlu u kojoj se babe mogu prepoznati. Nadam se da ju google neće izbrisati kao neprimjerenu barem dok netko od njims bliskih ne pročita i prislijedi dalje.
Nisam doduše uopće komentirala bazen nego njegovo parkiralište a recenzija je pozitivna, 5 zvjezdica, uz sugestiju gradu kako povećati kvalitetu usluge.
Ide otprilike ovako:
"Vrlo prostrano parkiralište s dovoljno parkirnih mjesta. Jedini manjak predstavlja pomanjkanje parkirnih mjesta za metle, na kojima svakodnevno na obližnji bazen doleti par lokalnih gošći."





Post je objavljen 06.09.2023. u 14:46 sati.