Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

romobil

evo je bodulica prije neki dan pisala kako je nazočila, jebate školovane riči, a? nesreći na pješačkom prijelazu u kojoj je tinejđerica pokupila babu i opsovala joj sve po spisku da se ni kočijaš nebi posramija. na dnevniku rtl-a istog dana vijest da je u 'prometnoj nesreći' zeško stradalo petnaestogodišnje dijete, dakle tinejđerica, u padu sa romobila i teško povrijedila glavu.

onda se bodulica u svom postu pita di je nesta kućni odgoj a šefika zašto je prisutni nisu zadržali do dolaska policije? moj odgovor jednoj i drugoj je sljedeći: kućni odgoj je nesta kada je roditeljska stega proglašena kaznenim djelom protiv maloljetnog djeteta, naglašavam riječ stega. međutim, roditelj prema krivičnom zakonu o zaštiti djece može odgovarati i samo zato ako se izderao na dijete (o čemu su mediji već izvještavali, a poznat je slučaj majke koju su vlastita djeca prijavila zato što se na njih izderala zbog neposlušnosti i odležala šezdeset dana u zatvoru).
nadalje, nitko nema prava prisilno zadržati maloljetnika jer će za to odgovarati pa tako i šefikina konstatacija pada u vodu, ali nije samo to. recimo da je netko i zadržao tu tinejđericu do dolaska policije bili bi pozvani i roditelji, a onda će frustrirani roditelj, koji apsolutno nema nikakve kontrole nad svojim djetetom, sav svoj bijes iskaliti na onome tko je malu prijavio jer, nasrtaj na punoljetnu osobu je prekršaj ali ne i kazneno djelo, ako pak oštečenik to prikavi policiji onda će oboje, dakle, nasilnik i žrtva, biti sankcionirani prekrajnom prijavom za remečenje javnog reda i mira i to u istom iznosu!

dakle, što se tiče pravičnosti i pravde, pravo ni u jednom od navedenih situacija ne daje za pravo da itko osim 'službenih organa' nekoga poziva na red. eee, pa kad je tome tako boli me kurac šta u obiteljima nema 'kućnog odgoja' ja nisam pozvan da ga uvodim, isto ka šta me boli kurac šta će sa ton dicon bit poslin, sa njima će se bavit instirucije i organi reda, ili pak sa njihovim roditeljima, u svakom slučaju nije moje da o tome mislim, jedva san i sa svojima izaša na kraj.
i onda se sad netko pita zašto se rađa manje dice? npr. u gradu splitu, od stopedesetiljada stanovnika, u prvi razred je upisano tek 1440 prvašiča, dakle niti jedan posto! pa ajte se zapitajte jednu stvar, da li bi ste i vi potpisali bjanko mjenicu odgoja kad znate da u rukama ne držite nikakav instrument njenog pokriča? ja bogami više nebi ni u ludilu!

Post je objavljen 04.09.2023. u 11:37 sati.