Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zemlja2

Marketing

KAFIĆ NAŠ SVAGDAŠNJI

KAFIĆ NAŠ SVAGDAŠNJI




Kafići su naš stil života.

Njihov broj je toliko povećan, da bi samo za obilazak kvartovskih kafića
trebalo poprilično vremena.

Ranije smo imali gostione u kojima se je pila turska kava, imali smo, i još imamo kavane, ali kafić je kafić.

To nije mjesto gdje se na brzaka popije kava.
To je mjesto gdje se druži uz šalicu kave, razgovara o politici i svim ostalim mogućim i nemogućim temama, gleda nogometne utakmice i kritizira izbornika.

Svaki kafić ima i svoje stalne goste. Oni se razlikuju . Mlade, koji još nerijetko žive sa roditeljima pa se tako u kafićima međusobno druže, penziće koji imaju nešto drugačije teme za razgovor, a nerijetko i osobe određenih profesija, kao odvjetnike u blizini sudova itd

Kafić bi se mogao usporediti se engleskim pubom u kojem se svakodnevno druži uz piće.
Ipak, ima razlika između kafića i puba.
U pubu se prvenstveno poslužuje piće, a u kafiću prvenstveno kava, iako se u kafiću može naručiti alkoholno ili bezalkoholno piće.

Ponuda kave postaje raznovrsna, pa treba vremena da se snađemo.
Kvaliteta kave ovisi prvenstveno o kvaliteti sirovine, a onda o pripremi.
Može se naručit kavu i bez kofeina, dužu, kraću, s mlijekom/šlagom ili bez. Može cappuccino, macchiato, s okusom vanilije, čokolade,a čak i Kopi Luwak od izmeta posebne mačke, cijena koje se je kretala oko Kn. 550,00

Lično, rijetko idem u kafić, idem uglavnom onda kada imam interesantnog sugovornika.
Sa suprugom mogu razgovarati i kod kuće.




20230901-102256



Volim kavu, ali najviše, kad ju u rano jutro skuham sama, a od koje zamiriši stan.

Nemam previše istomišljenika.
Velik dio populacije ide na kavu u kafić.
Tu spada i moj suprug. I naš pas ima svoje mjesto u kafiću.


Post je objavljen 02.09.2023. u 09:15 sati.